RTP

RTP е акроним за Враќање во играч, а исто така е познат како сооднос на исплата или процент на исплата. Тоа е термин кој се користи во новите онлајн казина и традиционалните казина за да се опише процентот или збирот на сите обложени пари што ќе им ги врати на играчите со текот на времето што ќе им ги врати автоматот или VLT (Видео лотарија).

Ако играта има RTP или процент на исплата од, на пример, 98%, тогаш казиното ќе исплати 98 долари за секои 100 долари обложени во просек. Постои можност RTP за игра да се промени со текот на времето поради ажурирањата на софтверот и ажурирањата што развивачот ги прави на играта.