Најдобра Мајонг Ново Казино во 2023

Mahjong се однесува на игра базирана на плочки која потекнува од Кина. Играта е доста популарна низ целиот свет, но уште повеќе во Југоисточна и Источна Азија. Првично, се играше само во одредени поставки или копнени казина. Сепак, во последниве години беше прилагоден во онлајн казината за да ја направи играта подостапна за играчите.

Резултатот е пораст на популарноста, што се должи на бројот на играчи кои редовно уживаат во играта. За да ви помогнеме полесно да одлучувате во кое ново казино да уживате во Mahjong, ние ги споредивме и составивме некои од најдобрите за вас.

Најдобра Мајонг Ново Казино во 2023
Што секој изведувач треба да знае за играта во казино Mahjong
Што секој изведувач треба да знае за играта во казино Mahjong

Што секој изведувач треба да знае за играта во казино Mahjong

Mahjong забележа значителен пораст на популарноста во последниве години. Еве неколку важни работи што треба да ги знаете за оваа игра и зошто многумина им се допаѓаат.

Што секој изведувач треба да знае за играта во казино Mahjong
Историја на Mahjong

Историја на Mahjong

Најстарите историски записи за Mahjong датираат од 1880-тите, иако непотврдени тврдења покажуваат дека играта датира околу 2500 години наназад. Записите покажуваат дека играта потекнува од провинциите Киангсу, Чекианг и Анхвеи во Кина. Традиционалните правила на играта се поврзани со друга игра наречена Mah-Tiae, која користи сличен сет на плочки. Играта стана најпопуларна игра во Кина до 1905 година. На почетокот на 20 век, играта ги помина кинеските граници и брзо се прошири во многу други делови на светот. Тоа е она што доведе до многу варијанти на играта и правила.

Историја на Mahjong
Mahjong бонус без депозит

Mahjong бонус без депозит

Мнозинството онлајн казина обично нудат бонуси за привлекување нови играчи или за зголемување на лојалноста на постојните. Како нов играч Mahjong, можете да го искористите тоа за да дознаете повеќе за играта и да доживеете играње со вистински пари. Придобивката е што уживате во сето тоа без да мора да ги депонирате вашите вистински пари или да ризикувате нешто. Дури и за искусни играчи, бонуси без депозит може да ви помогнат да ги испробате новите верзии на Mahjong. Со одредени вештини и среќа, можете да го искористите и бонусот за депозит за да освоите вистински пари, кои потоа можете да ги повлечете од вашата сметка.

Mahjong бонус без депозит
Технологија на нови казино сајтови

Технологија на нови казино сајтови

Несомнено, технологијата што се користи за развој на онлајн казино игри ги одредува нејзините перформанси и корисничкото искуство доста многу. Од таа причина, треба да изберете казино што нуди игри со човечко човечко тело што ги користи најновите технологии. Поголема е веројатноста дека ќе ја пронајдете најновата технологија за игри во модерните казина. Тоа значи дека е одлична идеја да се истражуваат и да се испробаат некои од новите највисоко оценети казина кои нудат Mahjong. Примери за технолошки карактеристики што треба да ги земете во предвид се вештачката интелигенција, виртуелната реалност, напредната графика, мобилната компатибилност и криптовалутите. Ваквите карактеристики им обезбедуваат на играчите бројни придобивки и погодности.

Технологија на нови казино сајтови
Игра Mahjong

Игра Mahjong

Играта Mahjong се игра со сет од 144 плочки. Плочките имаат различни кинески симболи и знаци. Постојат некои варијации на играта во кои некои плочки се испуштени или се додаваат уникатни. За да започне играта, секој од четворицата играчи добива по 13 плочки. Потоа играчите наизменично цртаат нови плочки додека ги отфрлаат другите. Тоа трае додека не се комплетира легалната рака за да се формираат четири спојувања и еден пар. Процесот е регулиран со правила, кои може да се разликуваат во зависност од варијацијата на Mahjong што ја играте. Потоа се користи систем за бодување за да се одреди победникот на играта.

Основни правила во Mahjong

Правилата налагаат секој играч да црта плочка од ѕидот наизменично, одејќи спротивно од стрелките на часовникот. Играчот потоа може да отфрли која било од неговите плочки, така што 13 плочки постојано се одржуваат. 13-те плочки не вклучуваат бонус плочки или четврти додадени конг парчиња. Редовниот редослед на играње може да се прекине кога ќе се нацрта бонус плочка, кога ќе се спои од фрлена плочка, кога се ограбува конг и кога се оди Mahjong. Чистата, победничка рака мора да има 14 плочки, што значи дека играчот може да победи со цртање парче од ѕидот или да бара отфрлање за да заврши победничка рака од 14 плочки.

Основна стратегија во Mahjong

Играчите на Mahjong треба да бидат стратешки. За почеток, избегнувајте го првото отфрлање бидејќи тоа може да им помогне на другите играчи да извлечат повеќе информации за вашите плочки. Исто така, треба да бидете флексибилни. Немојте премногу да се двоумите да ги напуштите вашите претходни идеи за градење откако ќе ги видите плочките фрлени од другите. Не заборавајте да играте и дефанзивно. Можеби е попаметно да спречите некој друг да победи наместо да работите на вашата рака во некои случаи. Внимавајте на бројот на ѕидни плочки и сите отфрлени. Не фрлајте плочка безгрижно кога преостанатите плочки што треба да се нацртаат се малку.

Игра Mahjong
Совети за Mahjong

Совети за Mahjong

Првиот совет треба да биде да се спротивставите на нагонот да ги одвоите вашите плочки. Тоа ќе испрати порака до вашите противници за тоа кога сакате да составите целосна рака. Можете да го користите и како стратегија за исфрлање на противниците. Друг совет е да се концентрирате на достапните бесплатни плочки без да пропуштите можност да направите игра. Најпрво гледајте да одговарате на плочките на врвот на магацинот за да ви дадете подобри шанси за совпаѓање и да избегнете да добиете плочка што сакате да ја заглавите. Не заборавајте да избегнувате да откривате премногу од вашата рака.

Совети за Mahjong

Најнови вести

Различни видови на нови казино игри - која е најдобрата?
2022-12-20

Различни видови на нови казино игри - која е најдобрата?

Бидејќи популарноста на онлајн казината се зголемува во последно време, постојано се додаваат нови игри. Многу луѓе во денешно време се збунети околу изборот на игра за играње во онлајн казино. Со толку многу разновидни игри присутни во казиното, тие не можат да бидат обвинети ако се збунат. Ако сте еден од нив, тогаш не грижете се. Во овој водич, ќе ги кажеме видовите на нови игри и кои од нив се најдобри.