Braggs ORYX Gaming обезбедува партнерство со казино Интерлакен

Вести

2022-04-10

Katrin Becker

Braggs Oryx Gaming обезбеди партнерски договор со швајцарски копнеен оператор Казино Интерлакен за да ја достави својата содржина на растечкиот пазар на онлајн казино во Швајцарија. Oryx се обидува да го прошири својот дофат на швајцарскиот пазар на iGaming бидејќи ова е трет потпишан договор што го имаат во земјата досега и бараат повеќе можности. 

Braggs ORYX Gaming обезбедува партнерство со казино Интерлакен

Главниот комерцијален директор за Bragg Oryx Gaming Крис Луни ја коментираше потребата да се зголеми нивната понуда за игри во индустријата. Тие исто така бараат да обезбедат најнова квалитетна содржина на играчите на онлајн игри. Тој, исто така, истакна дека Швајцарија е пазар кој според статистичките податоци има толку голем потенцијал и допрва треба да се истражува.

Партнерството на Интерлакен со Брагс Орикс им донесе добри вести на играчите на онлајн казиното бидејќи тие ќе имаат пристап до ексклузивната содржина за далечински сервер за игри (RGS) од студијата Питер и Синови со седиште во Ерменија, германскиот развивач на онлајн казино Gemomat, Giveme Games, Golden Hero, и Kalamba Games во согласност со портфолиото на комерцијални слотови Oryx.

Сертификација

Испораката на оваа зделка беше овозможена во јули 2020 година и стапи на сила на 1 јули 2019 година дозволувајќи им на само копнените казина да обезбедуваат лиценци. Ова беше затоа што партнерството бараше сертификација за да се спроведе. Беше сертифициран со ISO/IEC 27001 сертификатот на Oryx. 

Ова требаше да го ефектуира безбедносниот стандард објавен од Меѓународната организација за стандардизација (ISO) како и Меѓународната електротехничка комисија (IEC) која вообичаено се користи како репер регулатор во Швајцарија како регулаторно тело на швајцарскиот пазар за онлајн игри.

Поглед во длабочина

Според наодите на Oryx, приходот од игри што доаѓа од седумте куќи за игри на среќа што нуделе онлајн игри во земјите од Централна Европа во 2020 година достигнале бруто приход од игри (GGR) од приближно 203 милиони американски долари (CHF186,8 милиони ) како што беше објавено од швајцарскиот регулатор за коцкање. Ова во споредба со 26 милиони американски долари (23,5 милиони CHF) што беа генерирани една година претходно, кога казината што работеа онлајн беа помалку во Швајцарија според извештаите. Приходите се зголемија со зголемувањето на онлајн казината.

Главниот оперативен директор во Интерлакен, Јенс Селград, го коментираше договорот за снабдување, истакнувајќи дека тие имаат доверба во овој договор со Oryx бидејќи досега испораката беше беспрекорна. Од Oryx се очекува да ја достават во согласност со нивниот договор најновата достапна квалитетна содржина на нивните онлајн играчи за игри. 

Главниот оперативен директор, исто така, објасни дека испораката на понудата на iGaming од Oryx досега била импресивна, што ги прави уверени дека солидниот почеток што го доживеале ќе се повтори додека нивната врска напредува во годините што доаѓаат.

Во моментов, Oryx Gaming е лиценцирана од страна на Органот за игри на среќа на Малта, Комисијата за коцкање на Обединетото Кралство (UKGC), Грчката грчка комисија (HGC) и Романската национална канцеларија за коцкање. Неговата содржина е одобрена или сертифицирана во други различни јурисдикции кои се клучни во неговото функционирање. Новиот договор ќе го прошири своето учество во брзорастечката индустрија за игри.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести