8 основни совети за да станете професионален бакарат

Вести

2021-06-16

Eddy Cheung

Низ интернетот, бакарато станува исклучително популарен од другите онлајн казина, дури и блек џек. Многу онлајн платформи почнуваат да вклучуваат бакара во списокот на нивните казино игри. Една од веб-страниците е Нов CasinoRank, каде што се нудат суштински стратегии за победа. Иако играта е едноставна, потребни се некои стратегии за да му помогнат на играчот да стане професионалец за бакара.

8 основни совети за да станете професионален бакарат

Хаковите го вклучуваат следново.

1. Запознајте се со играта

Лесно разбирливата игра бара мало ментално внимание. Клучно е да научите сè за играта пред да се обидете да ја играте во онлајн казина. Вообичаено, не е потребно многу време за да се разберат кривините на играта. Сепак, вежбањето го прави играчот блиску запознаен со играта. Затоа, размислете да ја преземете апликацијата baccarat или играјте онлајн бесплатно и погрижете се да ги научите и правилата.

2. Однесувајте се кон дилерите со почит

Коцкар лесно може да ги заборави општествените норми кога седи пред екранот на компјутерот. Сепак, коцкарите кои играат во онлајн казина треба да имаат сличен бонтон каков што имаат во сала на копно. Значи, од клучно значење е да се однесуваме со почит кон дилерите и колегите играчи, за да избегнете да бидете исфрлени од табелата.

3. Избегнувајте проверка на претходни резултати

Гледањето на шема или победа што постојано се појавува може да го натера обложувачот да го вложи својот облог врз основа на воочените резултати. Сепак, игнорирањето на семафорот ќе ја подобри вештината на играчот на табелата и ќе донесе зголемен принос на крајот.

4. Облози на влогови

Вложувањето е едноставен процес, но коцкарите мора да следат две правила:

  • Влог во вистинскиот обложувачки круг
  • Не допирајте ги чиповите додека раката што моментално игра не заврши и кога добивките не се исплатат.

5. Не грабнувајте картички

Правилата што го регулираат допирањето на картичките значително се разликуваат на различни табели. Додека табелата му дозволува на играчот да допира одредени карти, други може да им забранат на играчите да допираат картички. Идеално, играчите немаат причини да допираат која било карта на масата; дозволете му на продавачот да го допре.

6. Обложувајте го банкарот

Обложувањето на банкарот секогаш е суштински клуч што го покажува играчот како професионалец на масата за бакара. По провизијата на казиното за победничките облози на банкар, коцкарот сепак ќе добие вредна сума отколку обложување на играчот.

7. Фокусирајте се на парите

Темпото на онлајн игра е побрзо од копнените игри со карти. Поради оваа причина, обложувачот може брзо да ја изгуби сметката за сумата на пари во игра за време на една од неговите/нејзините игри сесии. Затоа, секогаш одредувајте буџет и држете се до него пред да започне играта.

8. Обложувајте се на дилерот

Повеќето совети за бакара имаат врска со тоа како играчот се обложува - било во прогресивен или регресивен систем. Затоа, секогаш обложувајте се дека дилерот победи - тоа е местото каде што лежи вашата победа. Дури и кога добивката на дилерот бара коцкарот да плати провизија, победата на дилерот е секогаш најверојатниот резултат.

Заклучок

Овие совети за бакара ќе им помогнат на коцкарите да се чувствуваат опуштено, возбудено и, на крајот, да им помогнат да станат професионалци кога играат бакара онлајн.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести