8 знаци дека станувате зависник од коцкање

Вести

2021-05-31

Eddy Cheung

Ризикување тешко заработени пари со надеж дека ќе се добие голема победа во онлајн казина е судење на среќата; опиеноста со обложување е проблемот. Кога коцкањето преку Интернет станува неконтролирано, и покрај данокот што го зема на коцкарот, тоа се нарекува нарушување на коцкањето или компулсивно коцкање. Сепак, обложувачите кои сакаат да играат разумно треба да ги посетат Нов CasinoRank за стотици трендовски и победнички онлајн казино игри.

8 знаци дека станувате зависник од коцкање

Овој водич ќе ги открие осумте знаци кои го водат обложувачот кон зависност од коцкање.

1. Сокривање на Законот

Идеално, коцкањето на вистински пари е социјална активност за некои играчи на онлајн казино или спортски обложувачи. Да се направи тоа е забавно бидејќи тие се среќни да го споделат своето обложувачко искуство со најблиските, дури и на социјалните мрежи. Меѓутоа, кога коцкарите чувствуваат потреба да го сокријат чинот за да избегнат да бидат осудувани од другите, потребен е повик за будење.

2. Крадење пари за коцкање

Играчите на онлајн казино може да украдат пари за да играат, надевајќи се дека ќе добијат големи и ќе се вратат. Сепак, коцкањето преку Интернет до степен на кражба на пари за обложување е опасен знак за зависност.

3. Коцкање со заштеди/буџети

Кога коцкарите почнуваат да се обложуваат со пари што не можат да си дозволат да ги загубат е витален знак дека играчите стануваат зависни од коцкање. Во повеќето случаи, ризикуваат пари што треба да бидат на нивните банкарски сметки со надеж дека ќе ги множат. Понекогаш, тоа може да бидат пари одвоени за потреби како храна, кирија, здравствена заштита итн

4. Обложување на чудни настани

Нема проблем со обложување на неколку настани, од онлајн казино игри до фудбал на ТВ. Најважно е да имате малку кожа во играта за да помогнете во донесувањето добри одлуки. Тоа ќе стане проблем за коцкарите кои се обложуваат на настани за кои ништо не знаат. Значи, обложувачите треба да внимаваат дали се обложуваат на секој спортски настан.

5. Играјте додека не исчезнат сите пари

Ако единствениот пат кога обложувачот престане да се коцка е кога сите пари ги нема, тоа е сериозен проблем. Затоа, неможноста на коцкарите да се откажат кога сè уште имаат пари е очигледен показател дека ја изгубиле контролата над своите животи.

6. Кога задоволството е надвор

За повеќето коцкари, играњето онлајн казина им дава задоволство. Но, кога возбудата повеќе ја нема, тоа треба да предизвика загриженост. Исто како што зависниците од алкохол и дрога градат толеранција кон нивниот избор на супстанција, зависниците од коцкање, исто така, градат толеранција кон забавата на коцкањето преку Интернет. Кога коцкањето повеќе не е забавно, тоа е сигнал да се биде претпазлив бидејќи ќе се зголеми потребата да се обложувате повеќе.

7. Чувство на жалење потоа

Вообичаена навика кај повеќето зависници е да знаат дека тоа што го прават е погрешно, но не можат да престанат да го прават тоа. Таквите обложувачи имаат чувство на срам, срам или жалење кога и да се заложуваат на веб-страница на онлајн казино.

8. Чувство на загуба кога обложувањето е прекинато

Чувството на празнина кога играчот не се обложува е знак дека станува зависен од коцкање. Без оглед на употребените термини, чувството на привлекување кон коцкање за да се избегне празно е штетно за менталните и физичките емоции.

Заклучок

Коцкарите би доживеале барем еден од зависниците од коцкање наведени погоре. Ако е така, треба да размислат да станат зависници и веднаш да ги преземат вистинските мерки.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести