4 совети и трикови за да станете дисциплиниран коцкар

Вести

2021-12-17

Eddy Cheung

Мора да станете дисциплинирани ако сакате да станете успешен коцкар.

4 совети и трикови за да станете дисциплиниран коцкар

Кога размислувате за коцкање и онлајн казина генерално, одговорните навики за играње можеби не се првото нешто што ќе ви падне на ум. Сепак, невозможно е да се негира неговото место и значење во казината.

Да станете подисциплиниран коцкар и да развиете цврсти навики е многу полесно отколку што можете да замислите. И како такви, еве четири совети и трикови за да станете и подисциплиниран и поуспешен коцкар.

Банкар и управување со пари

Управувањето со пари е клучот број 1 во работењето како дисциплиниран коцкар.

Банката не е ништо повеќе од буџет на коцкар, составен од средства кои се издвоени за единствена цел на коцкање.

Ретко гледате коцкари кои не покажуваат солидни навики за финансирање да успеат.

Ако се коцкате без идеја за тоа колку пари сте спремни да изгубите, може да наидете на неколку проблеми. Коцкањето не треба да предизвикува финансиски притисок, особено за коцкарите кои се релативно нови во казината.

За да управувате со вашиот субсидирам, создадете систем кој во СЕКОГАШ јасно ви дава до знаење колку пари имате и како сте ги потрошиле.

Бидете посветени на вашиот план

Одвојте најмногу време за да креирате план. Потоа одвојте го следното време за да се посветите на тоа.

Секој коцкар треба да размисли да има план пред да започне со коцкање. Овој план не треба да биде премногу интензивен или исцрпен.

Со организирање на план, најверојатно ќе се забавувате и ќе имате поголема шанса да освоите пари на долг рок. Одвреме-навреме, спонтано, хаотично патување во казино не е најлошото нешто на светот.

Вие сте просек од вашите 5 најблиски пријатели

Тие велат дека коцкарот е успешен колку и компанијата што ја чува.

Кога новите коцкари играат со неодговорни, тие лесно можат да соберат низа лоши навики за коцкање додека учат. Вашите први искуства со коцкање се секогаш формативни. Со опкружување со лоши влијанија, ќе се изложите на осакатувачки практики кои ќе го оневозможат постигнувањето на успехот.

Направете заеднички напори да се опкружите со успешни коцкари.

Тоа не мора да значи да се имитира се што прават. Треба да создадете свој стил на игра кој работи за вас и се чувствува удобно.

Но, употребата на некои тактики што ќе донесат успех на другите коцкари најверојатно ќе имаат корист од вашите перформанси.

Никогаш не трошете пари

Казината се добро место за губење пари.

Не само што има безброј игри, туку има и барови, ресторани, продавници и многу опции за забава за избор. Дури и пред да стигнете до масите, може да биде предизвик да ги чувате сите ваши пари во паричникот.

Но, клучот за успехот во казиното е да задржите што е можно повеќе од вашите пари на масата. Тоа ќе ви овозможи повеќе да се коцкате, што може да доведе до поголем профит и побрза стапка на подобрување.

Никогаш не трошете пари.

Заклучок

И еве четири клучни совети и трикови за да станете подисциплиниран и успешен коцкар. Клучот за добивката доаѓа преку дисциплина, а клучот за дисциплина доаѓа преку вежбање и учење.

Ништо не доаѓа лесно, но доаѓа... истура.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести