Шест личности што треба да ги избегнувате во казино

Вести

2021-07-02

Eddy Cheung

Казината нудат повеќе од само можност да се збогатат; тие создаваат возбудлива средина која привлекува секакви луѓе. За жал, некои од овие луѓе имаат личности кои ги нарушуваат и иритираат другите посетители на казино. Освен понудената погодност, избегнувањето на таквите луѓе може да биде една од причините онлајн казина се толку популарни. Еве неколку типови на личности што можете да ги избегнете кога посетувате онлајн казина.

Шест личности што треба да ги избегнувате во казино

Нервозната Нели

Ова е играчот со неконтролирано ниво на анксиозност што го уништува нивното искуство во казиното и искуството на оние околу нив. Тие можат да се препознаат по тоа колку се нервозни, скоковити и видно неудобни кога ставаат облог или го чекаат исходот од облогот. Симптомите вклучуваат нервозно тапкање со стапалото, обилно потење и нишање на телото од страна на страна. Ова однесување не само што го одвлекува вниманието, туку може да биде и заразно со тоа што ги прави нервозни и другите играчи.

„Експертскиот“ набљудувач

Секое казино има еден или повеќе од овој тип на гледачи. Тие обично наоѓаат место до нивните омилени игри од каде што ќе ги набљудуваат активностите на денот без да учествуваат. Тие имаат тенденција да претпочитаат нови казино игри. Од оваа гледна точка, тие ќе дадат коментари во врска со тековните игри, обично за никој конкретно. Овој несакан совет и коментар се движи од стратегии што играчите можеле да ги користат и други „совети“ што би можеле успешно да ги применат доколку биле во играта. Ова може да биде досадно по некое време.

Досадниот пијаница

Описот кажува се. Ова е тип на личност која веќе испила премногу, но сепак инсистира да биде на казиното. Заглавувањето со едно од овие на маса веднаш го прави непријатно искуството со играњето.

Професионалецот'

Ова е уште еден тип на личност што е застапен во скоро сите казина. „Про“ е некој кој грубо го преценува своето ниво на вештина. Тие обично наведуваат одредени книги, упатства, интелект со остар жилет или среќен одмор во некоја игра во нивното минато како причина за нивното очигледно ниво на вештина во елитата. Тие обично стануваат препотентни и досадни на игрите поради овие заблуди на величественост.

Краткиот осигурувач

Дури и најдобро прилагодениот поединец може да биде фрустриран кога доживува особено разочарувачка серија на загуби. И како што знаат сите коцкари, сериите на губитници се неизбежен дел од искуството во казиното. Многу е досадно да се биде во непосредна близина на некој со низок темперамент кој има фрустрирачка ноќ на масите. Овие луѓе со неконтролиран бес прават сè да се врти околу себе, пореметувајќи го „протокот“ на сите други. Потребно е само едно од нив за да се уништи целата атмосфера на казиното.

Слоб

Казината, барем оние популарните, имаат тенденција да бидат преполни. Ова е причината зошто слатките, кои посветуваат многу малку внимание на нивната лична хигиена, можат да бидат такво присуство. Повеќето од овие slobs, исто така, имаат тенденција да бидат општо социјално несвесни, што ги прави поверојатно да ги нападнат личните простори на другите луѓе.

Заклучок

Иако искуството на онлајн казиното не може да се совпадне со атмосферата во установите од тули и малтер, компромисот е што играчите избегнуваат интеракција со овие досадни, нарушувачки и непријатни типови на личности.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести