Рачката за спортско обложување во Делавер надмина 8,5 милиони долари

Вести

2023-03-28

Katrin Becker

Во јануари, рачката за спортско обложување во Делавер достигна 8,5 милиони долари, што значи дека на крајот ја надмина таа сума до сега. Жителите на Делавер се обложиле 8,5 милиони долари на спорт во јануари, а државата потрошила 44,1 милиони долари на онлајн коцкање. 

Рачката за спортско обложување во Делавер надмина 8,5 милиони долари

Подемот на рачката за спортско обложување во Делавер

Во однос на минатата година, разликата не е баш голема, но сигурно се зголемува. Спортската рачка беше 3,7% пред 8,2 милиони долари во декември 2022 година и 1,2% пред 8,4 милиони долари во јануари.

Вкупниот приход за месецот изнесуваше 1,6 милиони долари, што е за 114,7% повеќе од истиот период минатата година и за 14,3% повеќе од декември. Bally's Dover се најде на второ место со 146.813 долари од 1,5 милиони долари, следен од Делавер Парк со 282.305 долари од 3 милиони долари во облози и Харингтон Рејсвеј со 71.607 долари од 767.910 долари во облози. Исто така, важно е да се напомене дека продавниците добиле 1,1 милиони долари профит од облози во вкупна вредност од 3,2 милиони долари.

Трошоците за iGaming беа малку под декемвриските 44,3 милиони долари, но 51,0% пред 29,2 милиони долари во јануари 2022 година. За тоа се потрошени 17,5 милиони долари игри на маса, додека за тоа се потрошени 26,6 милиони долари видео лотарија игри.

Приходите на јануари од 1,2 милиони долари беа за 9,1% повисоки од 1,1 милиони долари во истиот месец од 2022 година и на исто ниво со 1,2 милиони долари во декември. 

  • 979.980 долари се направени преку видео лотарија игри
  • 164.755 долари од игри на маса
  • 45.128 долари од покер гребло и такси

На овој пазар, Делавер Парк исто така беше во водство со 433.104 долари од 22,4 милиони долари во облози, следен од Bally's Dover со 385.189 долари од 10,4 милиони долари и Харингтон Рејсвеј со 371.750 долари од 11,3 милиони долари.

Во однос на рачката за спортско обложување Делавер, таа стана првата држава што дозволи легално спортско обложување по укинувањето на Законот за заштита на професионални и аматерски спортови (PASPA) на 14 мај 2018 година.

Првата држава што го легализираше спортското обложување по усвојувањето на ПАСПА беше Делавер, кој долго време обезбедуваше професионално обложување во фудбал. Вернон Кирк, директорот на државната лотарија, тврди дека бидејќи Делавер се подготвувал да обезбеди спортско обложување во 2009 година пред судската одлука да ја забрани иницијативата, државата била уникатно позиционирана да го стори тоа. Кирк рече дека сè што требаше државата да направи е да ги преквалификува членовите на персоналот за тоа како да управуваат со спортските облози и да ја исчистат нејзината сегашна технологија.

Играчите можат да најдат многу поинтересни вести за индустријата за коцкање и врвни нови казина на CasinoRank. Слободно истражувајте!

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести