Вести

October 16, 2023

Анџела Гудвин е назначена за лидерска улога на научни игри

Chloe O'Sullivan
WriterChloe O'SullivanWriter
ResearcherSamuel AdeoyeResearcher

Scientific Games го објави назначувањето на Ангела Гудвин да ги надгледува операциите на високо ценетата програма за управување со инстант игри на компанијата. Гудвин стана член на Scientific Games во 2007 година, каде што моментално ја извршува позицијата на потпретседател на SGEP Operations. 

Анџела Гудвин е назначена за лидерска улога на научни игри

Со професионално искуство од над 16 години, таа поседува голема експертиза во производство и управување со инстант производи на лотарија. Програмата за засилено партнерство на научните игри нуди сеопфатна администрација на портфолија за инстант игри на преку 20 партнери на лотарија. Програмите SGEP ги надгледуваат инстант производите со вкупна годишна продажна вредност од 39,6 милијарди американски долари на глобално ниво.

Џон Шулц, претседател на Америка и глобални инстант производи за Научни игри: 

„Анџела поседува вродени лидерски способности, сеопфатна филозофија за управување и длабоко разбирање на нашите SGEP операции. Се очекува овие квалитети да и овозможат да понуди стратешка визија за развојот на програмата и да го олесни растот за нашите клиенти на лотарија преку одговорно подобрување на перформансите на инстант производи“

Од нејзиното основање во 1985 година, програмите на SGEP забележаа континуиран развој. Овие програми помагаат лотарии во подобрувањето на нивното портфолио на производи преку обезбедување услуги како што се управување со портфолио и дизајн на игри. Дополнително, тие користат аналитика базирана на податоци, напредна логистика, лиценцирани услуги за брендови и поддршка за продажба на мало и маркетинг за да се оптимизираат лотарија операции. Компанијата има намера да ја прошири својата палета на услуги и производи опфаќајќи ги четирите критични компоненти на програмите SGEP: решенија за производи, подобрена логистика, оптимизација на малопродажба и дигитален ангажман.

Гудвин ќе ги надгледува оперативните активности на тим од стручни професионалци за управување со производи во SGEP операциите на бизнисот во Соединети Држави. Таа, исто така, ќе биде одговорна за поврзување со клиенти на лотарија и за соработка со тимовите за продажба, маркетинг и владини односи на компанијата во оваа улога. Дополнително, таа ќе ја поддржи набавката на SGEP и ќе истражува нови деловни перспективи.

Пред да ја преземе нејзината сегашна позиција, Гудвин беше виш директор на SGEP операции и глобални инстант производи во научните игри. Таа напредуваше низ различни улоги во компанијата, почнувајќи како координатор за производство на инстант игри.

Гудвин, кој моментално има корпоративни канцеларии на развивачот на софтвер во метрополитенската област Атланта, има диплома за уметности по бизнис менаџмент од Државниот универзитет во Џорџија Југозападен.

Пред ова назначување, Scientific Games гордо објави дека е почестен да го добие две награди Cummutas од 2023 година за неговата посветеност и извонредност во практиките за општествена одговорност. Во август, SG го претстави својот револуционерен iLottery Game Hub и партнерска програма.

Најнови вести

Wizard Games објави нов плашлив наслов Treasures of the Count
2023-10-26

Wizard Games објави нов плашлив наслов Treasures of the Count

Вести