Cookie Policy

Што се колачиња?

Колачињата се форми на информации собрани од IP-адресата на корисникот кои водат евиденција за тоа кои веб-локации се посетени. Веб-страницата потоа ги чита овие датотеки секој пат кога корисникот повторно ќе ја посети страницата.

Колачињата вршат неколку различни работи. Веб-страниците користат колачиња од различни причини и помагаат да се осигура дека сè работи непречено.

Како користиме колачиња

Веб-страницата Newcasinorank.com, како и сите други домени поврзани со брендот, се предмет на оваа политика. Во CasinoRank, колачињата се користат за да се обезбеди непречено функционирање на веб-локацијата.

Колачињата што се користат на CasinoRank не зачувуваат никакви лични информации за корисниците, како што се нивните имиња, адреси или информации за плаќање. Корисникот може да ги оневозможи колачињата секогаш кога ќе ги исклучи со нивно исклучување во Поставки дел од нивниот прелистувач.

Ве молиме имајте предвид дека ако сите колачиња се исклучени, некои функции на веб-локацијата може да не работат како што е предвидено.

Основни колачиња

Основните колачиња се оние неопходни за основната функционалност на веб-локацијата. Исклучувањето на овие може да доведе до тоа CasinoRank да не може да ги претстави услугите и општата намена како што е наменето. Колачињата се овозможени без согласност на корисниците, но може да се исклучат во Поставки дел од прелистувачот.

Несуштински колачиња

Иако овие колачиња го подобруваат општото корисничко искуство, тие не се неопходни за да функционира веб-локацијата. Тоа се главно собирачи на статистика, како што е броењето на корисници, како и начинот на навигација на корисниците на веб-страницата.

Колачиња кои се користат на оваа веб-локација

Ние ги користиме следниве колачиња на CasinoRank:

  • Google Analytics. Ова е алатка за маркетинг оптимизација која ни овозможува да собираме општи информации за корисниците на веб-локациите кога ја посетуваат страницата. Ова може да вклучи кои страници ги посетуваат, колку долго остануваат на страницата и колку корисници ја посетуваат веб-локацијата во различни временски периоди. Приватните информации никогаш не се чуваат.
  • Матомо. Matomo е уште една алатка за оптимизација на маркетингот слична на Google Analytics. Оваа алатка собира општи информации за корисникот и ни помага да ја оптимизираме веб-локацијата според тоа кој ја посетува.