Чудни и бизарни суеверија во покерот

Покер

2021-09-12

Ethan Tremblay

Иако покерот е секако игра на вештина, можете да го намалите бројот на шансите што ги игра. Поради случајната природа на некои од покерот, многу играчи, дури и познатите, се држат до некои смешни суеверија. Од натрупување на среќни чипови до претпочитање одредено место на масата, нема недостиг од ритуали и среќни ситници на филцот, дури и во онлајн покер.

Чудни и бизарни суеверија во покерот

Ајде да погледнеме некои од најпознатите иконски суеверија.

Злогласните заштитници на среќни картички

Убедливо најчестото суеверие, или среќен шарм, во покерот е „заштитникот на среќните карти“

Сепак, имањето заштитник за картички не е секогаш знак дека сте суеверни: некои луѓе едноставно се чувствуваат посигурни имајќи малку шарм со нив, што обично е добро за нивниот менталитет на масата. Дојл „Тексас Доли“ Брунсон, легенда на покер, користи мал медалјон Ghostbusters.

Овие заштитници за среќни картички очигледно не додаваат ништо на картичките освен суеверие.

Фанки чип редење - суеверно редење чипови

Секој играч на масата за покер се мачи со своите чипови или ги размазнува. Тоа е прилично катарзична и забавна работа.

Без разлика дали играчот ги превртува своите чипови во прстите, ги става и повторно ги става во едната рака на масата, воздухот е постојано жив со кликнување на чипови што се наредени. Слободно може да се каже дека играчите на покер сакаат да играат со своите купови со чипови, а на некои од нив им треба да изгледаат на одреден начин ако сакаат да имаат среќа.

На онлајн покер играчите им е лесно, бидејќи софтверот автоматски ги собира и прикажува вашите чипови, но никого не би изненадило ако повеќето играчи кои учествуваат на онлајн турнири во покер имаат куп среќни чипови кои можат да се занимаваат додека играат и да им доделат таа малку среќа што треба да ја исцрпат кога блефот оди лошо.

Бизарни покер ритуали за суеверие

Кога станува збор за суеверија, овие ритуали, традиции или однесувања што ги покажуваат играчите може да бидат малку повеќе таму отколку едноставно да носат среќна бела качулка за една недела.

Многу покер професионалци имаат свои мали ритуали и однесувања за кои веруваат дека им ја носат потребната среќа, дури и кога играат покер игри на интернет. Даниел „Кид покер“ Негреану, шесткратен победник на WSOP нараквица и двократен WPT (Светска турнеја покер) ги гледа филмовите со Роки пред да седне на натпреварите, дури и кога игра онлајн покер турнири.

Иако Негреану не е баш со големина на Роки Балбоа и веројатно не е толку удобен во борба, противниците сè уште се заплашени од него на масите. Успехот на неговата кариера и огромните доживотни победи на турнирите во покер што ги заработи, не можат да се споредат со неговата вештина на масата, нели?

Суеверија секогаш ќе победи.

Најнови вести

Рачката за спортско обложување во Делавер надмина 8,5 милиони долари
2023-03-28

Рачката за спортско обложување во Делавер надмина 8,5 милиони долари

Новости