Разбивање на некои класичен покер факт V. Фикција

Покер

2021-10-30

Ethan Tremblay

Покерот е полн со неверојатни приказни и приказни.

Разбивање на некои класичен покер факт V. Фикција

Овие идеи се украсуваат со текот на времето. Тука сме помеѓу факт и фикција. Оваа статија ќе разложи некои од најдобрите факти - динамизмите на фикцијата!

Некои работи се премногу диви за да бидат вистинити, но кој знае што може да се крие под тоа покерско лице! Тестирајте го вашето знаење за покер подолу со одлучување дали изјавата е вистинита или неточна, а потоа проверете ги вашите одговори во делот подолу. Можеби зборуваме за покер... но сега не е време за блефирање!

Решавање на динамиката помеѓу покер факти и фикција

Прашања:

 • Намерно се користи валкана облека и нехигиенско однесување. Факт или фикција?
 • покер се смета за официјален спорт. Факт или фикција?
 • Џони Чан, легендата на покерот – победник на 10 нараквици од светската серија на покер – носел киви наоколу за време на игрите. Факт или фикција?
 • Андреј Карпов ја обложил сопругата во игра на покер. Факт или фикција?
 • Може да играте само Texas Hold'Em во Тексас. Факт или фикција?
 • Силната рака го тера играчот да се наведнува или наназад или нанапред. Факт или фикција?

Одговори:

 • Факт! Постои суеверие меѓу покер играчите дека носењето валкана облека, или подобро кажано, истата облека што ја носевте за време на победничката серија, ве ослободува од лоша среќа. Тоа објаснува зошто можеби сте виделе професионалец кој носи иста кошула неколку дена по ред за време на Светската серија на покер!
 • Факт! Покерот беше прогласен за умствен спорт од страна на Меѓународната асоцијација за умствени спортови во 2010 година… така што играчите на покер сега можат да се нарекуваат себеси спортисти!
 • Фикција! Но, тоа не е далеку од „факт“. Кога пушењето во казината сè уште беше дозволено, на Џони Чан му беше непријатна целата густа магла за време на игрите, па носеше портокал (не киви) со себе за да го земе мирисот на цитрус и да го маскира мирисот на тутунот.
 • Факт! Рускиот играч Андреј Карпов, всушност, ја искористил сопругата како влог за време на изгубена игра во покер. По поразот, сопругата револтирана се развела од него и го оставила за победникот - на крајот се венчале!
 • Фикција! Собите за покер се, всушност, нелегални во Тексас, а единствените места каде што можете да играте во Тексас се во казина во локалните Индиски Резерви и онлајн. Варијантата Hold'Em именувана по државата, се разбира, исто така широко се игра во казина ширум светот, и на копно и на интернет.
 • Факт! Психолошките студии покажаа дека играчите обично подаруваат каква рака имаат и обично се наведнуваат напред или назад кога играат силна рака. Затоа внимавајте на вашите „раскажувања“ кога ќе ја откриете вашата следна убавина!

Заклучок

како помина! Блеф или вистина?

Работата со покер играчите е дека тие ќе се обложуваат на се и ќе бидат суеверни до срж. Не можете да очекувате премногу неутралност или очекувана од овие момци. Тоа е блефирање и луди странични облози до крај!

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести