Уште 3 клучни разлики помеѓу играчите на Блек Џек и покер

Новости

2021-12-09

Katrin Becker

Еве уште три големи разлики помеѓу двете најпопуларни игри со карти во светот?

Уште 3 клучни разлики помеѓу играчите на Блек Џек и покер

Блек Џек и покер.

Има многу да се прави разлика помеѓу двете одлични игри со карти, па затоа еве уште 3 големи разлики помеѓу практикантите на играта.

Покер играчите се конкурентни меѓу себе - додека играчите на Блек Џек само играат на масата

Постои неславна конкурентност помеѓу покер играчите на масата. Тие се борат еден за друг за пари. Игра со сума од 0.

Покерот е неверојатно конкурентен и одвреме-навреме е покер играчите да се навредуваат малку. Познато е дека играчите на Блек Џек се и конкурентни, но сепак, тоа е многу поинаков вид на конкурентност.

Коцкарите мора да надмудруваат, да маневрираат и на крајот да ја надминат конкуренцијата. Покерот може да биде многу попребирлива игра поради дополнителната сложеност и варијацијата што Блек Џек не ги нуди.

Овие зголемени очекувања на покер играчите обично резултираат во хиперконкурентни средини.

Блек Џек не треба да биде социјален, каде што покерот е инхерентно

Блек Џек игра против картите и масата - не со личноста.

Уште еднаш, кога играте блек џек, вашата единствена конкуренција е куќата. Разговорот со други играчи често ја прави играта попријатна, но тоа нема да го промени исходот од играта.

Покерот, од друга страна, е многу посоцијална игра. Недостигот од социјални вештини или способност за читање луѓе е огромна штета за потенцијалните играчи на покер.

Мора да бидете во можност да ги откриете типовите на личноста на другите играчи и начинот на нивното лудило. Ако не можете, тогаш најверојатно ќе ви биде многу потешко да освоите покер раце.

Интеракцијата помеѓу среќата и вештината - Блек Џек наспроти покер

И двете од овие игри со карти, блек џек и покер вклучуваат прилично голема количина на вештина и среќа. Таа рамнотежа е една од главните причини зошто тие се толку популарни.

Ако играта се заснова чисто на среќа, ќе ја отстрани секоја мотивација за подобрување. Ако играта се заснова чисто на вештина, ќе има многу малку возбуда бидејќи „најдобрите“ играчи би ја освоиле секоја рака.

Комбинацијата на среќа и вештина е нешто што мнозинството коцкари го сакаат во казино игра. Тоа ги држи ангажирани во секоја рака и ги инспирира да го изведат најдоброто од нивните способности.

Заклучок

За оваа споредба да биде завршена, ова се последните 3 споредби на играчите на покер и блек џек што ги имаме.

Блек Џек е повеќе структуриран, предвидлив и базиран на стратегија отколку покерот.

Покерот може да биде тежок за новите играчи поради сложеноста околу многу варијации на играта. Блек Џек, од друга страна, е малку полесен за учење и совладување.

Сепак, една од работите што ги поврзува двете игри е деликатната рамнотежа на среќата и вештината.

Наскоро доаѓаат уште три - разлики помеѓу играчите на Блек Џек и Покер.

Најнови вести

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook
2023-03-21

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook

Новости