Разлики помеѓу играње онлајн игри преку мобилен прелистувач или апликација

Новости

2021-11-19

Eddy Cheung

Онлајн игра помеѓу телефонот, таблетот или компјутерот. На крајот на денот станува збор за функционалност или перформанси.

Разлики помеѓу играње онлајн игри преку мобилен прелистувач или апликација

Знаејќи колку се популарни мобилните уреди, не е изненадувачки да откриеме дека над 60% од луѓето кои играат онлајн играат од телефони или таблети. Поради ова, повеќето онлајн казина ги оптимизираа своите сајтови за да нудат игри за мобилни телефони директно преку прелистувачот на вашиот телефон. Иако ова е одлична опција, некои казино сајтови отидоа чекор понатаму и создадоа апликации кои ви дозволуваат пристап до нивните игри, плус други функции во апликацијата и ексклузивни бонуси.

Дали ќе ги одмериме разликите и супериорноста?

Разлики во корисничкото искуство

Пред едноставно да изберете едно или друго, важно е да ја знаете разликата помеѓу искуството што ќе го добиете од користењето на мобилната апликација за казино и мобилниот прелистувач за играње игри во казино онлајн.

Постојат неколку фактори кои треба да се земат предвид. Еве ги следните.

Разлики со практичноста во играта

Прво, мобилниот секогаш победува со практичноста.

Мобилните апликации се дизајнирани првенствено за луѓе кои сакаат да се коцкаат редовно, и обично во истото онлајн казино. Апликацијата им овозможува на играчите моментален пристап до нивните омилени игри од нивното омилено дигитално казино едноставно со допирање на иконата и најавување.

Меѓутоа, кога сакате да имате спонтана забава, како играње онлајн покер или малку онлајн спортско обложување, играчите обично претпочитаат да го користат својот мобилен прелистувач за пристап до мобилните казино сајтови.

Размислување за разликите во функционалноста

Бидејќи сакаме да го имаме најдоброто можно искуство додека играме, функционалноста е веројатно најголемата грижа кога станува збор за избор помеѓу мобилен прелистувач и мобилна апликација за онлајн игри.

За ултимативно корисничко искуство, мобилните апликации секогаш ќе го победат прелистувачот. Тоа е затоа што апликацијата ќе биде оптимизирана за беспрекорна игра и интеграција на додатоци на вашиот специфичен уред. Плус, ќе има пристап до целосната моќност на уредот на кој сте го преземале. Откако ќе се преземат, мобилните апликации понекогаш може дури и да се стартуваат офлајн, така што нема да треба секогаш да сте поврзани на интернет за да играте.

HTML5

Оваа техничност на HTML5 значи дека нема да има компатибилност на сите уреди. Особено помеѓу компјутери и десктоп компјутери. Мобилните уреди се поотпорни.

Онлајн казино игри од минатото беа кодирани со помош на Flash, програма која е озлогласено некомпатибилна со повеќето мобилни оперативни системи на пазарот денес. Ова значеше дека многу од онлајн казината кои ги нудеа овие игри на десктоп не беа во можност да го обезбедат истото искуство на мобилен телефон.

Андроид наспроти iOS

Значи - овие два оперативни системи очигледно имаат свои разлики, но генерално меѓу нив тие се повеќе слични отколку разликите со било што друго.

Apple ги промени своите упатства за објавување апликации за коцкање во нивната продавница во 2019 година по инцидентот во 2018 година во кој повеќе од 25.000 апликации беа забранети од App Store во Кина.

Ова значи дека развивачите на нови казино игри за мобилни ќе треба да создадат единствена апликација и за Android и за iOS, што додава време и трошоци на нивниот развојен процес.

Најнови вести

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook
2023-03-21

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook

Новости