Нови казина против стари казина, кое онлајн казино да се избере?

Новости

2023-01-10

Benard Maumo

Дали сте преоптоварени со сите нови опции што ги имате за онлајн казина? Се чини дека не можете да одлучите дали треба да изберете ново лансирано онлајн казино или постаро? Па, не сте сами. 

Нови казина против стари казина, кое онлајн казино да се избере?

Се чини како ново онлајн казино да се појавува скоро секој втор ден. Како што започнува новото казино, вие ќе бидете бомбардирани со сите уникатни и привлечни карактеристики и бонуси што ги нудат. Од друга страна, луѓето продолжуваат да препорачуваат постари онлајн казина поради нивната репутација. 

За да донесете информирана одлука за тоа кое казино треба да изберете помеѓу новите и старите казина, мора да ги разберете сите главни разлики помеѓу двете. Кога знаете како се разликуваат двата типа на онлајн казина, нема да морате да претпоставувате кое би било подобро за вас. За да ви помогнеме со тоа, тука се сите главни разлики помеѓу новите и старите казина. 

Бонуси

Една од главните разлики помеѓу новите и старите казина се бонусите. Постарите онлајн казина веќе се етаблираа во заедницата за онлајн коцкање и имаат редовни корисници. Тие не се фокусираат многу на привлекување на вниманието на новите корисници со давање возбудливи бонуси.

Тоа не значи дека старите и воспоставени казина немаат голем избор на бонуси. Поновите казина треба да се пробијат во онлајн заедницата за коцкање и да се натпреваруваат со постарите казина. Еден од најдобрите начини да привлечете внимание е да понудите возбудливи бонуси, поради што најверојатно ќе најдете некои од најдобри бонуси во новите онлајн казина

Вистината на игри и активности

Бидејќи многу постари казина имаат воспоставена публика, тие не се фокусираат многу на додавање разновидност во однос на онлајн казино игри и активности. Зошто е тоа така? Сите онлајн казина ги земаат предвид нивните кориснички повратни информации и преференции, а повеќето корисници се држат до неколку активности на коцкање. Трошењето ресурси за додавање повеќе активности за коцкање нема финансиска смисла кога е веројатно дека базата на корисници нема да користи ниту една од нив. 

Од друга страна, новите казина имаат за цел да таргетираат што е можно поголем број на публика. Главната цел на новоотворените онлајн казина е да се претстават себеси како атрактивна опција за широк спектар на корисници, поради што тие имаат тенденција да имаат многу повеќе активности за коцкање отколку постарите онлајн казина. 

UI и дизајн

Една од најзабележливите разлики помеѓу старите и новите казина е во нивниот интерфејс и дизајн. Работата е во тоа што стандардите за дизајн се менуваат со текот на времето. Ако ги погледнете дизајнот и интерфејсот на некои од врвните софтвери, ќе видите неверојатна разлика од она што изгледаше пред неколку години. 

На ист начин, дизајнот и интерфејсот на постаро казино се многу различни од дизајнот на ново лансираното онлајн казино. Новите казина изгледаат многу помодерно и имаат интерфејс што се чувствува како дома за помладата база на корисници. Од друга страна, постарите казина имаат дизајн од старата школа, кој не се промени многу со текот на годините. 

Репутација и ризик

Од сите разлики што ги споменавме овде, ова е убедливо најважната што треба да ја земете во предвид при изборот помеѓу ново онлајн казино и постаро. Работата е во тоа што платформите опстојуваат во онлајн светот само ако нудат пристојни услуги. Ако платформата се вклучи во недозволени активности, тоа ќе влијае на нејзината репутација и луѓето нема да ја користат таа платформа. 

Од друга страна, поновите онлајн казина немаат поминато многу време на пазарот. Не постои точен начин да се оцени угледот на ново лансираната платформа. Ново лансираните онлајн казина немаат многу критики. Ако онлајн казиното измами луѓе, нема многу начини за корисниците да бидат свесни за тоа за да можат да избегнат да го користат. 

Сепак, не сите новоотворени онлајн казина се измами. Има еден тон одлични онлајн казина кои започнаа само пред неколку години или дури месеци. Едноставно, генерално ново лансираните онлајн казина измамуваат луѓе и мора да можете да ги идентификувате за да ги избегнете. Проверете ги нашите стручни прегледи за некои од врвни ново лансирани онлајн казина

Опции за депозит и повлекување

Слично на разновидноста на коцкарски игри и други активности, една од разликите помеѓу старите и новите казина е различни опции за депозит и повлекување. Сепак, неопходно е да се истакне дека скоро сите популарни опции за депозит и повлекување ќе бидат достапни во некои од најдобрите постари онлајн казина.

Работата е во тоа што новите опции за депозит и повлекување се појавуваат како што напредува технологијата. Имаме многу повеќе онлајн паричници и банкарски опции отколку што имавме пред неколку години. Постарите онлајн казина обично имаат тенденција да ги игнорираат новопоставените опции за депозит или повлекување. Од друга страна, поновите онлајн казина се фокусираат на најновите опции за депозит многу повеќе. 

На пример, вообичаено е да се видат постари онлајн казина со исклучок на крипто како опции за депозит или повлекување. Сепак, крипто опциите се здобиваат со тони популарност, поради што скоро сите новопоставени онлајн казина ќе имаат некои опции за крипто депозит и повлекување. 

Поддршка за корисници

Поддршката на клиентите е уште една област каде што новите казина се многу различни од постарите онлајн казина. Постарите казина генерално имаат тенденција да имаат традиционални опции за поддршка на клиентите. Во времето кога првпат почнаа да се појавуваат онлајн казина, популарната опција за поддршка на клиентите беше поддршката за е-пошта. Поддршката за разговор во живо не беше толку вообичаена. 

Брзо напред до денес, кога поддршката за разговор во живо стана индустриски стандард за онлајн платформите. Од таа причина, ќе откриете дека многу од новоотворените онлајн казина имаат функција за поддршка за разговор во живо 24/7, додека многу постари онлајн казина имаат само поддршка за е-пошта. 

Мобилна поддршка

Онлајн казина не се толку нови. Луѓето користат онлајн казина повеќе од една деценија, а многу онлајн казина започнаа кога компјутерите првпат почнаа да стануваат мејнстрим. Сепак, мобилните телефони не беа мејнстрим во тоа време, особено паметните телефони, кои можат да направат речиси сè што може еден персонален компјутер.

Од таа причина, вообичаено е да се наиде на постари онлајн казина кои немаат мобилна апликација, па дури и поддршка за мобилна употреба. Од друга страна, речиси е невозможно да се најде ново лансирано онлајн казино без некаква мобилна поддршка, како мобилна веб-страница или мобилна апликација.

Заклучок - кој да се избере

Новите онлајн казина и старите онлајн казина имаат неколку разлики. И двата типа на казина се подобри од другите на повеќе начини. Не можеме да ви дадеме јасен одговор за тоа кој тип на онлајн казино да го изберете бидејќи тоа зависи од личните преференци.

Како општо правило, треба да се осигурате дека онлајн казиното е легитимно пред да започнете да го користите. Ако ви се допаѓаат сите придобивки што ги добивате со поновите казина, одете на ново казино. Од друга страна, ако ги претпочитате придобивките од постарите казина, можете да изберете постаро онлајн казино.

Најнови вести

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook
2023-03-21

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook

Новости