Како германското ново законодавство влијае на онлајн казина

Новости

2021-11-11

Eddy Cheung

Германија одговори на огромниот пораст на бројот на играчи на онлајн казино со ново законодавство во областа. Германскиот меѓудржавен договор за коцкање (ISTG) ќе има големо влијание врз лиценцираните казина. Иако неодамнешниот амандман или регулатива ќе ублажи одредени ограничувања за лиценцираните казина, тоа може да влијае на пазарот на нелиценцирани казино.

Како германското ново законодавство влијае на онлајн казина

Ајде да наведеме што значи ова законодавство онлајн казина и коцкарската индустрија.

Воведување лиценцирани казина во Германија

Според законите за онлајн коцкање во Германија, играта на среќа потпаѓа под знамето дека е и легална и понекогаш не.

Иако новите закони се уште се чекаат да стапат во сила до 1 јули, малкумина почнаа да се применуваат.

Според различни извештаи и експерти, условите или новите измени ќе бидат попрецизни и строги за лиценцираните казина. Сепак, лиценцираните казина во Германија се соочуваат со состојба на флукс - каде што многу ограничувања се во пракса, како што се лиценците за спортско обложување Дармштад.

Букмејкерите и операторите на казината се надеваат дека новите регулативи нема да испаднат построги или чудни од порано.

Што е со нелиценцираните казина во Германија?

Прво, да ја потврдиме неточната гласина дека луѓето веруваат дека казиното без лиценца е нелегално.

Во исто време, некои веруваат дека нелиценцираните казина не се доверливи. Сепак, и двата поима се неточни бидејќи казино без лиценца е она што ја поседува лиценцата на странски органи. Сосема е легално да се игра во казино без лиценца, а исто така обезбедува различни можности, како што се бонуси, барања за обложување, времетраење на играње итн.

Новите регулативи на ISTG нудат и висок стрес и исто така слобода на нелиценцираните казина. По 1 јули на обложувалниците надвор од Германија ќе им биде дозволено да се стекнат со германски лиценци. Многу играчи би се префрлиле во казина без лиценци поради различните предности како што се ограничувањата на депозитите, бонуси, поотворени и минимални ограничувања.

Какви промени можеме да очекуваме со променетите регулативи?

Не знаеме точно што ќе се прилагоди за 1 јули 2021 година.

Експертите даваат предвидувања, но експертите повторуваат конкретни можни промени како што се реклами, ублажување на забраната за онлајн слотови и покер игри итн.

Правила за 5-втори слотови

Германските власти можат да донесат период на чекање од 5 секунди по секое вртење. Оваа ситуација би останала малку нефер за обложувачите. Оттука, резултатот може да привлече казина без лиценци.

Бонуси и награди

Ако се споредат со нелиценцираното казино, бонусите и наградите се помали во лиценцирано казино. Германските власти со нетрпение очекуваат да направат промени и во овој сегмент. На лиценцираните казина ќе им биде дозволено да бидат домаќини на повеќе бонуси, но со различни ограничувања.

Брзи повлекувања

Многу играчи се соочуваат со проблемот на бавно повлекување. Исто така, процесот на повлекување често води до кредитирање помали износи на сметките на обложувачите. Главниот мотив на новите регулативи е да се управува со измамни активности и мамење. Оттука, политиката за брзо повлекување е исто така нешто што може да дојде во новата регулатива.

Заклучок

Сè уште постои нејасност околу тоа какво ќе биде целосното влијание на оваа легислатива. Но, едно е очигледно дека новата регулатива нема директно да влијае на играчите, бидејќи се обидува да се справи само со проблемите на играчите.

Одговорното играње е едно од главните размислувања на прописите од 1 јули.

Најнови вести

Рачката за спортско обложување во Делавер надмина 8,5 милиони долари
2023-03-28

Рачката за спортско обложување во Делавер надмина 8,5 милиони долари

Новости