Еве 3 разлики помеѓу играчите на Блек Џек и Покер

Новости

2021-12-05

Ethan Tremblay

Кои се главните разлики помеѓу двете од најпопуларните игри со карти во светот?

Еве 3 разлики помеѓу играчите на Блек Џек и Покер

Разликата помеѓу играчот на Блек Џек и играчот на покер.

Кога се споредуваат двете, очигледно е дека едната игра бара нешто сосема различно од играчите од другата. Освојувањето рака на блек џек најмногу се сведува на способноста на играчот да игра според строга стратегија и малку среќа. покер, од друга страна, го принудува играчот да се судри со други коцкари во натпревар на вештина, психологија и измама.

Има многу да се прави разлика помеѓу двете одлични игри со карти, но овде да погледнеме 3 големи разлики помеѓу практикантите на играта.

Следеното правило е многу поважно во блек џек отколку во покер

Една од најголемите разлики помеѓу покер и блек џек играчите е нивниот пристап кон почитувањето на правилата и стратегијата.

Додека покер играчите можат да користат неколку различни стратешки пристапи кон играта, блек џекот е построг. Постои универзално прифатен метод за играње блек џек кој им нуди на играчите најдобри шанси да добијат пари.

Иако е малку генерализација, исклучителните блек џек играчи се потехнички и помалку креативни од покер играчите. Тоа е едноставно затоа што покерот ја наградува креативноста додека блек џекот ја казнува.

Има многу поголема варијабилност во покерот и затоа поголема софистицираност

Покерот има бескрајно повеќе варијации и сложеност од Блек Џек.

Постојат неколку ефективни стилови на игра кои можат да остварат нето профит во зависност од играчот за кој станува збор. Ако играчот не е креативен, разноврсен и способен да размислува на нозе, нема да преживее на маса за покер.

Креативноста е задолжителна за покер играчите со оглед на тоа што играат против други коцкари. Ова е многу за разлика од блек џек, игра во која играчите се натпреваруваат против дилерот кој ја претставува куќата.

Вреди да се спомене дека има одредено преклопување кога се споредуваат играчите на блек џек со играчите на покер. Општо земено, сепак, играчите на покер можат да изберат и да ја изберат својата тактика и посебен стил на игра.

Добрите и лошите страни се целосно асиметрични помеѓу Блек Џек и покер

Покер играчите често се сметаат за врвни кучиња во онлајн казино. Ова може да изгледа како субјективно набљудување и може да тврдите дека другите игри имаат повисока социјална положба.

Сепак, има многу блек џек маси лоцирани насекаде низ казиното. Во повеќето случаи, овие маси се многу помалку затскриени од покер масите поради неколку причини.

Покерот е многу постратешка и поинтимна игра. Луѓето на вашата маса ја прават целата разлика, така што покер играчите мора да имаат можност да ја оценуваат конкуренцијата.

Оваа пониска бариера за влез го прави блек џекот одлична игра за сите нивоа на вештини. Дополнително, многу е полесно да се сфати и подобри со брза брзина, особено во споредба со покерот.

Заклучок

За да се направи оваа споредба заклучена.

Блек Џек е повеќе структуриран, предвидлив и базиран на стратегија отколку покерот.

Покерот може да биде тежок за новите играчи поради сложеноста околу многу варијации на играта. Блек Џек, од друга страна, е малку полесен за учење и совладување.

Сепак, една од работите што ги поврзува двете игри е деликатната рамнотежа на среќата и вештината.

Наскоро доаѓаат уште три - разлики помеѓу играчите на Блек Џек и Покер.

Најнови вести

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook
2023-03-21

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook

Новости