Дали играчите на е-спортот се подобри во играњето онлајн казина

Новости

2021-11-03

Ethan Tremblay

На странец, еСпортови и коцкањето изгледаат слично. Сепак, во реалноста, има многу малку заедничко меѓу двете, а сетовите на вештини што им се потребни на играчите за успех во еСпортот наспроти игрите во казино се различни.

Дали играчите на е-спортот се подобри во играњето онлајн казина

И професионалните коцкари и играчите на е-спортот се соло играчи

Онлајн казина не се тимски спортови. Луѓето влегуваат во оваа област сами и сами излегуваат.

Секој коцкар игра за себе. Коцкарите признаваат дека дел од привлечноста на коцкањето е идејата за игрите како „вршен натпревар: поединецот против светот“. Кога станува збор за игри на маса, коцкар игра против своите противници, а не со нив.

Онлајн казина нудат многу нови игри на познати светски провајдери кои се позабавни отколку борбени, а некои од нив всушност ја поттикнуваат соработката на играчите. Меѓутоа, во професионалното коцкање, особено во игрите на маса, тоа речиси никогаш не е случај. Коцкарите имаат тенденција да бидат осамени волци.

Е-спортот е тимска работа додека коцкањето е соло

Играта, стратегијата, идеите и целиот домен е поинакво искуство.

Многу професионални играчи на еСпорт играат во тимови и се обучени да се потпираат еден на друг за време на играта. Огромен дел од успехот на играчите е способноста да споделуваат информации и многу брзо да комуницираат за да се прегрупираат или променат стратегијата во средината на играта.

Ова е нешто што не е од корист за играчите на казино и всушност може да фати играч на еСпорт кој стана коцкар без стража.

Е-спортот се потпира на екстремно брзи времиња на реакција додека воопшто не се коцка

Играчите на Е-Спорт имаат исклучително импресивно време на реакција.

Истражувачите од Универзитетот во Невада тврдат дека еСпортот бара високо ниво на физичка координација. Играчите треба да донесат одлуки во дел од секундата, што значи дека честопати, тие ги носат овие одлуки несвесно - нивното тело дејствува врз основа на долгогодишно искуство. На некој начин, еСпортовите имаат повеќе заедничко со традиционалните спортови отколку со коцкањето со казино затоа што тие бараат и интензивна физичка обука, иако неконвенционална.

Овие вештини не се од корист во професионалното коцкање бидејќи ниту една од игрите на маса во казино не бара кратко време на реакција (барем во однос на одговорите на телото).

Поимот за блефирање и стратегија е сосема различен помеѓу кодовите

Блефирање, измама и итрина. Овие се длабоки, но сепак тесни разлики помеѓу кодовите.

Иан Андерсен, професионален блек џек играч и автор на книгата Turning the Tables on Las Vegas, препорачува бројни техники кои му помагаат на коцкарот да ги прикрие своите вештини на маса и да ги лажира своите емоции за да ги измами противниците. Истражувачите исто така ги препознаваат итрините и измамите како суштински за коцкањето.

Спротивно на тоа, колку што еСпортот бара стратегии, нема потреба (или време) за измама на таков калибар во текот на играта.

Заклучок

Постои 0 корелација помеѓу е-спортот и успехот во коцкањето.

Е-спортот може да биде порта за коцкање од психолошка гледна точка бидејќи идејата за обложување не е нова за играчите на еСпортови.

Меѓутоа, кога станува збор за вистинските вештини и техника, во основа нема ништо заедничко помеѓу е-спортот и коцкањето со казино.

Најнови вести

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook
2023-03-21

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook

Новости