DGOJ Spain

Онлајн казина во Шпанија се регулирани од 2011 година од страна на Генералниот директорат за регулирање на коцкањето, DGOJ. Новите онлајн казина во Шпанија треба да имаат една од двете лиценци за работа. Првата е општа лиценца, втората е посебна лиценца.

Организацијата е одговорна за следење и инспекција на практиките на коцкање, обработка на барањата за лиценци и управување со такси. Тие исто така нудат услуга за решавање спорови за клиенти кои имале проблеми со кој било лиценциран оператор.

Важно е да се напомене дека DGOJ не ги регулира лотариите, кои се управуваат и контролираат одделно.

DGOJ Spain
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer

Опсег на лиценцирање на DGOJ

Општата лиценца му дозволува на казиното да нуди обложување и други активности за коцкање, како што се натпреварите во Шпанија. Тие се издаваат за период од 10 години, но потоа постои опција казиното да го продолжи ова за уште 10 години.

Посебната лиценца значи дека казиното може да ги понуди сите регулирани игри кои се опфатени со општата лиценца. Казиното мора да има општа лиценца за да добие посебна лиценца, а може да се издава помеѓу една и пет години. По ова, доколку е потребно, можни се екстензии.

За да се добијат соодветните лиценци од DGOJ, казиното можеби ќе треба да чека до шест месеци. Ова ќе даде привремена лиценца, а потоа може да бидат потребни уште четири месеци за да се додели конечната лиценца.

Барања за квалификација

За да се доделат лиценци, казината треба да исполнуваат специфични критериуми. Постојат голем број правни и финансиски барања за тие да се квалификуваат. Исто така, постојат некои технички спецификации, како што е професионалното искуство на оние кои го водат казиното и целокупната кадровска структура на организацијата. Од казиното ќе се бара да обезбеди докази дека ги исполнуваат барањата на DGOJ кога ќе ја разгледаат апликацијата за лиценца.

DGOJ, исто така, спроведува истраги за оператори кои немаат лиценца и ќе преземе одредени мерки за спроведување доколку е потребно кога компаниите работат надвор од законот. Покрај тоа, кога работи во Шпанија, секое онлајн казино ќе треба да плати такси на DGOJ. Има различни нивоа на плаќања и тие се движат од 2.500 до 38.000 евра.

Како да знаете дали новото онлајн казино е лиценцирано од DGOJ?

За да дознаете дали А ново онлајн казино во Шпанија има DGOJ лиценца, можете да проверите официјалната веб-страница на Генералниот директорат за регулирање на коцкањето. Таму има врска со наслов „Лиценцирани оператори“. Ова ќе ви даде список на сите казино оператори кои можат легално да работат во Шпанија. Сепак, исто така е услов за казината да додадат четири логоа на нивната веб-страница. Ова се логоа кои ги претставуваат прописите за забрана во врска со малолетните играчи, одговорното лого за коцкање и логото на безбедна веб-страница.

Ако има какви било проблеми со кој било оператор на казино, тогаш клиентите можат да одат во делот за жалби на DGOJ и да го пополнат својот онлајн формулар. Организацијата потоа ќе го следи сопствениот процес за помош во решавањето на проблемот.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
За

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)