Водич за француски рулет во нови казина

Игри

2023-02-14

Ethan Tremblay

Француски рулет - совети и трикови како да го играте

Рулетот е една од најстарите казино игри, како што е тука од 1600-тите. Франција е родното место на модерниот рулет, а во 1800-тите Блез Паскал, француски математичар и научник, направи револуција во играта додавајќи 0 на тркалото. Со оглед на историјата на рулетот во Франција, францускиот рулет се смета за најстарата верзија на трите значајни варијации.

Водич за француски рулет во нови казина

Современиот француски рулет е исклучително забавен за играње, но многу нови играчи сè уште не знаат како да го играат. Ако барате совети и трикови како да играте француски рулет, тогаш сте дошле на вистинското место. Во ова упатство, ќе ви кажеме точно како да го играте со неколку совети и трикови. Продолжете да читате до крај ако сакате да станете подобри во оваа игра. Значи, да започнеме.

Француски рулет тркала

Распоредот на тркалото за француски рулет е многу поблиску до европската верзија отколку американската. И европскиот и францускиот рулет имаат вкупно 37 џебови на тркалото. И двете имаат по еден зелен џеб за бројот нула и бројките од 1 до 36 во наизменични црни и црвени бои.

Зелениот џеб е на тркалото за да ја понуди предноста на казиното и да се осигура дека е профитабилно на долг рок. Од американскиот рулет се разликува по тоа што нема џеб 00.

Да го земеме вака:

  • На десната страна на нулата, црните броеви се ниски и тие се 2, 4, 6, 8, 10, 11, 13, 15 и 17. 
  • Сега црвените бројки се високи, вклучувајќи 19, 21, 23, 25, 27, 30, 32, 34 и 36. 
  • Од друга страна, ако гледате од зелениот џеб, црвените бројки се ниски и тие се 1, 3, 5, 7, 9, 12, 14, 16 и 18, додека црните бројки се високи и тие вклучуваат 20, 22, 24, 26, 28, 29, 31, 33 и 35.
  • Сега ќе разберете дека осум црни и осум црвени џебови се на секоја страна од тркалото. Отпрвин ќе биде тешко да се запамети распоредот, но не грижете се за тоа. Обидете се да дознаете повеќе за изгледот и да го запаметите. Со тоа, ќе можете подобро да ја играте и да ја разберете играта.

Не треба да се грижите ако не можете веднаш да го запаметите изгледот, бидејќи е потребно време и не е лесна задача да се направи. Затоа, одвојте време да вежбате малку во слободен режим, запаметете го распоредот и потоа преминете на коцкање. Значи, сега да преминеме на правилата на францускиот рулет.

Правила за француски рулет

Пред да навлеземе во деталите за Правилата за француски рулет, ајде да зборуваме за стандардни правила на рулет прво. Како и со секоја друга игра со рулет, целта е да се погоди резултатот од вртење на тркалото и кој од 37-те броеви ќе се појави. Како што беше кажано претходно, бројките се движат од 0 до 36, а 0 се третира поинаку од останатите. Значи, тоа казино би можело да има некаков куќен раб.

Ако претходно сте играле европски рулет, може да забележите дека некои аспекти на францускиот рулет се исти како и европскиот рулет. И двете имаат единечна 0 и празни места за дури и парични облози како Црвена или црна, Високо или ниско, и Непарни или парни. Дополнително, има облози кои плаќаат 35 спрема 1 на единечни броеви, 2 спрема 1 на колони и 3 спрема 1 на корнери. Во долниот десен агол на рулетот, ќе ги најдете и изборите Neighbor Bets и Announce Bets.

Внатре облози

Постојат шест видови на внатрешни облози, за кои ќе разговараме накратко.

  • Директни облози: Директно нагоре облогот е облог на одреден број, како 4 или 15, што треба да се појави. Достапни се вкупно 37 броеви, вклучувајќи 0; овие бројки имаат исплата од 35 до 1.
  • Сплит облози: Сплит облозите се ставаат помеѓу два броја кои се блиску еден до друг, како што се 21 и 22 или 8 и 9. Ако се појави некој од тие броеви, чипот мора да биде поставен помеѓу двата броја, плаќајќи 17 спрема 1.
  • Улични облози: Тие се позиционирани на крајот од избраниот ред и плаќаат 11 спрема 1 доколку некој од броевите во тој ред е успешен. Илустрација би бил редот со броевите 16, 17 и 18. Ако некој од тие три броја победи, добивате 11 спрема 1 на целиот ваш облог ако ставите половина чип што ја покрива линијата лево од 16.
  • Облози во агол: Аголните облози, како што можеби мислите, опфаќаат четири броеви и мора да бидат позиционирани во аголот на бројот, опфаќајќи вкупно четири цифри. Ставете чип над долниот лев дел од 11-ката за да ги покриете броевите 10, 11, 13 и 14. Ако некој од овие броеви е извлечен, ќе победите 8 спрема 1.
  • Линиски облози: Линиските облози опфаќаат шест броеви низ два реда од 3 броеви. Чипот(ите) мора да бидат поставени лево од редот, покривајќи го долниот број и половина од бројот од левата страна. Чип што покрива половина од линијата лево од едната и половина од линијата лево од четирите се става за да се направи Line Bet за првите два реда во примерот погоре, кои се 1, 2, 3, 4, 5 , и 6. Ако се повика некој од тие шест броеви, имате шанса за победа од 5 спрема 1.
  • Облози на колони: Сега, последниот внатрешен облог што го имаме е облогот во колона. Ако некој од броевите од таа колона е победник, тие се наоѓаат на дното на една од 12-те колони и се исплаќаат од 2 до 1. Погледнете ја десната колона на сликата погоре; има облози кои би платиле 2 до 1 доколку некој од добитните броеви е 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33 или 36.

Сега кога имате подобро разбирање за тоа што се внатрешни облози, ајде да преминеме на облозите со парни пари.

Дури и облози за пари

Дури и облозите за пари се целосно засновани на среќа и има еднакви шанси за победа и за губење. Во основа е превртување на паричка за да ги удвоите вашите пари ако победите. Или можете едноставно да го запомните како двојно или ништо. Може да се обложувате на исходот од црвено или црно, непарно или парно, висок (19 до 36) или низок исход (1 до 18) на одреден број. Покрај тоа, треба да имате на ум дека сите облози со парични облози, облози во колони и улични облози ќе бидат изгубени ако се повика 0. Во линија облози, агол/четири облози, поделени облози или директни облози, ако се повика 0, ќе победите.

Главната разлика помеѓу францускиот и европскиот рулет

Дополнителните облози што им се нудат на играчите во француската верзија на рулетот се главната разлика помеѓу него и неговата европска верзија. Како што може да очекувате, неколку од овие имиња звучат исклучително француски, и сите тие се целосно уникатни.

Voisins du Zero Bet

На англиски, Voisins du Zero Bet ќе се преведе како Neighbors of Zero. Овој облог е за девет чипови и е комбинација од Сплит и Аголни облози што ги опфаќа броевите 22, што е 9 до еден правец после нула, и 25, што е 9 на другата страна.

Le Tiers du Cylindre Bet

Le Tiers du Cylindre Bet се нарекува Thirds of the Wheel на англиски. Вклучува 12 цифри помеѓу круговите 27 и 33 наспроти нулата. Шест поделени облози, по еден за секој од 12-те броеви, го сочинуваат облогот.

Орфелин облози

Орфелините ќе бидат преведени како сирачиња, а овој облог е составен од осумте броеви кои не се опфатени со ниту еден од двата облози споменати погоре. Вкупниот трошок би бил пет чипови составени од 4 поделени облози и еден чип кој покрива 1.

Jue Zero

Преведено како нулта игра, овој облог ги вклучува сите страни на нулата на тркалото, како и самиот број нула. Овој облог се прави со ставање директен облог на 26 и три поделени облози.

Финале

Финале е единствениот облог меѓу објаснетите. Влоговите се ставаат на сите броеви кои содржат ист број или покажуваат одредена шема. Вклучува обложување на броевите 5, 15, 25 и 35 или 6, 16 и 36.

Некои уникатни правила

Во затворот

Кога ова правило е во сила, вашите облози ќе останат на место за последователно вртење кога ќе се заврти 0. Според играчот, ова е идеална варијација на француски рулет бидејќи никогаш не губите ниту еден од вашите облози; наместо тоа, едноставно добивате уште една шанса да победите на следното вртење. Чиповите ќе останат во игра ако 0 се појави повторно на следното вртење сè додека не се појави вртење во кое 0 не се појави, во тој момент или ќе се плати како победник или како губитник.

Ла Партаж

Ако казиното во кое играте Француски рулет го има ова ограничување, ќе ви се вратат само половина од вашите чипови на сите облози Even Money ако се појави 0. И покрај тоа што En Prison е подобар за играчот, ова сепак е подобро да ги изгубите сите влогови.

Како да играш

Сега кога го достигнавте овој дел од водичот, ќе ги знаете сите Правила за француски рулет. Па, ајде да разговараме како да го играме ова нова казино игра притоа имајќи ги предвид правилата споменати погоре и сè.

Веќе знаете дека учесниците го започнуваат секој круг на француски рулет со обложување. Во светло на ова, погрижете се претходно да се запознаете со француските фрази, особено оние кои се однесуваат на напредни облози посета на ново казино кој нуди француски рулет игра.

Тие ќе почекаат некое време пред да ја вметнат топката во тркалото штом ќе ги ставите вашите облози на таблата за обложување или ќе го известите крупието за нив. Не постои точен начин да се одреди колку долго треба да се коцка бидејќи подготвеноста на крупието да чека варира на масата и на самите крупие.

Иако мора да имате на ум дека сите обложувања мора да престанат кога крупието ќе објави дека нема повеќе облози за рундата. Ако не застанете, крупието може да го дисквалификува вашиот облог, па затоа е подобро да престанете. Крупието прво ќе ги извади чиповите на играчите што ќе ги загубат од таблата за обложување откако топката ќе слета во џебот пред да ги стави чиповите на победничките играчи на таблата.

Сите победнички играчи на табелата потоа ќе бидат исплатени. Крупието ќе го објави следното обложување кога ќе се подмират сите облози, во тој момент можете да ставате облози уште еднаш.

Најдобри стратегии?

Па, не постојат такви работи како најдобри стратегии во рулетот, бидејќи тоа е игра заснована на среќа. Нема шанси да донесете какви било одлуки што ќе го свртат бранот во ваша корист. Ниту една посебна стратегија не може да го промени исходот; како што беше кажано претходно, играта е целосно заснована на среќа.

Значи, кој би бил идеалниот пристап за играње француски рулет? Па, научете како да правите интелигентни облози и ефикасно да управувате со вашата банка. На овој начин, ќе можете да се претставите подобро. Секогаш мора да се обложувате во рамките на вашите можности и да ја напуштите играта ако почнете да губите интерес. Избегнувајте да бркате загуби затоа што со тоа само ќе изгубите пари што не можете да си ги дозволите.

Заклучок

Рулетот е една од најстарите казино игри која сè уште се игра во оваа ера. Постојат три типа на рулети американски, европски и француски рулет. Европските и француските се нешто слични, додека американскиот е малку покомплициран. Францускиот рулет е неизмерно популарен и се игра нашироко во Латинска Америка и, се разбира, ширум светот. 

Правилата и различните видови облози се детално објаснети во водичот. Затоа, погрижете се да поминете низ водичот ако сакате да станете подобри во францускиот рулет. Играта е уникатна и има некои посебни правила. Запомнете тогаш, и ќе бидете подготвени да играте. Сепак, не заборавајте да правите паузи и да управувате со вашата банка.

Најнови вести

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook
2023-03-21

Betfred во иднина ќе лансира IGT Play Sports-Powered Sportsbook

Новости