4 работи што ви се потребни за да бидете победнички коцкар

Вести

2021-09-20

Eddy Cheung

Секој коцкар сака да биде победнички коцкар. Сепак, повеќето одбиваат да го направат она што треба да го направат за да победат. Откако ќе ја завршите оваа статија, ќе разберете што е потребно за да станете победнички коцкар.

4 работи што ви се потребни за да бидете победнички коцкар

Продолжете да учите: Победничките коцкари секогаш учат

Не можам да го избројам бројот на коцкари што ги сретнав кои се убедени дека знаат се што треба да се знае за коцкањето. Сепак, тие прават и ќе продолжат да губат одново и одново.

Мора да се вклучите во варијации.

Со други зборови, ако не сте спремни да учите, никогаш нема да бидете победнички коцкар.

Можете да научите како да бидете победнички коцкар на повеќе од еден начин. Она што го прават повеќето коцкари е да учат од своите грешки. Ова функционира на долг рок ако продолжите да правите прилагодувања и да учите додека одите, но потребно е долго време и чини многу пари. Клучот е да бидете спремни да учите на кој било начин.

Најдете го работ на куќата и разберете ги шансите

Работ на куќата е процент што коцкарската активност го има во корист на куќата.

Тоа е најдобриот начин да се споредат две или повеќе опции за коцкање. Активност со работ на куќата од 1% е подобра од коцкарска активност со 4% работ на куќата. Победничките коцкари знаат како да најдат можности со нискиот раб на куќата и како да влијаат на работ на куќата во нивна корист.

Шансите се користат на многу различни начини кога се коцкате. Во играта со карти, шансите нешто да се случи се засноваат на шпил карти. На пример, имате 4 од 52, или 1 од 13, шанса да извлечете и ас од измешана палуба карти.

Коефициентите се важни за разбирање бидејќи тие ви помагаат да ја одредите најдобрата стратегија за коцкарски активности и да влијаете на работ на куќата и враќање на процентот на играчи.

Секогаш користете стратегија кога коцкате

Победничките коцкари знаат колку е важна стратегијата кога се коцкаат и секогаш знаат која е најдобрата стратегија за секоја активност на коцкање. Тие исто така знаат дека ако активноста на коцкање нема стратегија што можат да ја користат, тогаш не треба да учествуваат.

Најтешката стратегија во коцкањето е веројатно за покер игрите како Texas Hold'em и Omaha. Но, овие игри се и оние кои ви даваат реална шанса за победа кога ги користите најдобрите стратегии.

Секоја игра бара единствена стратегија - со образованието оваа точка станува јасна.

Разбирање и управување со субсидирам

Секој победнички коцкар користи субсидирам. Повеќето губитници на коцкари не користат субсидирам. Ова е доволно за да ви каже зошто е толку важно да користите еден. Всушност, не можете да бидете долгорочен победнички коцкар без да користите некој вид на управување со субсидирам.

Вашиот субсидирам е исто така алатка што ја користите за да заработите пари. Колку повеќе пари имате во вашата банка, толку повеќе можете да си дозволите да ризикувате кога имате предност.

Заклучок

Секој може да научи како да стане победнички коцкар. Но, повеќето луѓе никогаш не го прават тоа. Имате прекрасна можност да бидете победнички коцкар, бидејќи сега ги знаете сите состојки што ви се потребни. Сè што треба да направите е да почнете да работите на тоа.

Добрата вест е дека штом ќе го направите она што треба да се направи, можете да се коцкате и да знаете дека ќе победите.

Најнови вести

Wazdan воведува есен со нова промоција на Mystery Fall Network
2023-09-15

Wazdan воведува есен со нова промоција на Mystery Fall Network

Вести