4 области каде што се преклопуваат деловните вештини и вештините за покер

Вести

2021-11-07

Ethan Tremblay

Деловниот свет и покер светот имаат многу заедничко. Успехот во било кој од нив бара комбинација од упорност, стратегија, вештина и секако не заборавајте - малку среќа.

4 области каде што се преклопуваат деловните вештини и вештините за покер

Еве четири работи кои се преклопуваат бизнисот и покерот.

Покерскиот начин на размислување и деловниот начин на размислување се преклопуваат

Покерот е за сите потези што ги правите, начинот на кој управувате со ризикот, разбирливоста и секако вашата стратегија. Потребни се цел сплав концептуални вештини: ментална агилност, фокус, дисциплина, емоционална контрола и пресметан ризик.

Фокусирањето на вашиот ум пред почетокот на секој ден, секој состанок и секоја важна одлука е од клучно значење и во бизнисот.

Размислете за поширок интерес за стратегија и преземање ризик. Смислата на размислување е сè.

И во бизнисот и во покерот Читањето луѓе е многу важно

Читањето на луѓето се наклонува кон преговори. Ова се два фактори на кои им помага способноста да функционираат добро во бизнисот и покерот. Читање луѓе. Кога играте покер онлајн или со копнено казино, за да можете да останете чекор понапред, мора да можете да ги предвидите потезите, кажувањата и слабостите на другите играчи.

Со бизнисот, без разлика дали се тоа колеги, клиенти или конкуренти, читањето луѓе несомнено е суштинска вештина.

Разбирањето на луѓето и можноста јасно да ја процените ситуацијата ви овозможува да се вклучите на значаен начин, да се запознаете со луѓето, да ги мотивирате и инспирирате и да одговорите на најдобар начин – без разлика дали се работи за согледување на потенцијалот на вработениот и нивно поставување на вистинската позиција. , продавање на потенцијален клиент или одговарање на кампањата на конкурентот.

Најважно - Способност да се пресмета ризикот

Без разлика дали тоа е во покер или во бизнис, важно е да бидете добри во пресметувањето и управувањето со ризикот.

Дали ги разбирате компромисите? Дали би се обложиле сите ваши пари на лоша рака? Не треба - а не би го направиле ниту во бизнисот. И покерот и бизнисот се непредвидливи, што го прави мерењето на потенцијалните добивки и загуби, факторингот на секоја можност и размислувањето за видовите на ризик вклучени во клучот за правење правилен потег – без разлика дали тоа е поврзано со блеф, покачување или превиткување, или со маркетинг одлуки, буџетски распределби или проектни планови.

И на масата за покер и во салата за состаноци, пресметката на ризикот вклучува извршување на некоја брза математика, правење проценки и користење на вашиот инстинкт.

Злогласното лице за покер

Способноста да се преземат огромни ризици и да се држат емоциите под целосна контрола е клучна и во бизнисот и во светот на покерот.

Покер лик се однесува на лице кое не покажува никаква емоција, добра или лоша, за да не даде ништо. Без разлика дали играчот е возбуден поради раката или е во очајна позиција, тој не треба да се воздржува или да дава никакви навестувања или информации на своите противници.

Лекцијата, овде, е важноста да ги контролирате вашите емоции и да останете рамнодушни. Во бизнисот, иако можеби не е неопходно да се задржи покер лик 100% од времето, добрите лидерски вештини вклучуваат способност да се остане ладен, смирен и прибран, без разлика на ситуацијата, како и да не се засноваат важни одлуки на интензивни емоции. .

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести