Уште 3 победнички карактеристики на професионалните коцкари

Вести

2021-11-27

Ethan Tremblay

Повторно - повторување на непобитен факт. Професионалните коцкари работат на најоптимизиран начин онлајн казино.

Уште 3 победнички карактеристики на професионалните коцкари

Еве уште 3 клучни особини и карактеристики кои ги прават професионалните коцкари.

Најдобрите и најуспешните коцкари се трпеливи

На професионалните коцкари им треба долго време за да станат тоа што се.

Тие не се прават преку ноќ. Потребни се години за посветен коцкар да стане успешен професионалец. За тоа е потребно огромно трпение.

Прво, треба да бидете трпеливи додека учите. Може да биде исцрпувачки да го постигнете вашиот најдобар пристап. Кога правите пробив, примамливо е да скокнете напред и да почнете да ги преземате сите активности што можете да ги постигнете.

Случајните спортски обложувачи имаат тенденција да изгубат натпревар и избезумено бараат друг за да се удвоат и да го вратат. Други времиња, тие само копнеат за акција. Професионалните коцкари ќе ги јадат своите загуби и ќе ја чекаат следната најдобра можност да заработат пари.

Прекумерна самодоверба, но не и ароганција

Најголемите спортски личности на сите времиња славно западнаа на работ на ароганцијата. Помислете на Мохаел Џордан, Кристино Роналдо или Тајгер Вудс

Никој не сака помпезност и ароганција. Но, обично е неопходно недопирливо ниво на самодоверба за да се биде најдоброто во светот од се.

Паунирањето на покер масите може добро да ви стави цел на грбот, но исто така ќе ги заплаши послабите играчи. Кога ќе успеете да го натерате вашиот противник да размислува за вас, тоа ја попречува неговата способност да се фокусира на своите карти.

Професионалните коцкари треба да поседуваат одреден степен на ароганција за да го стават сето тоа на себе и да го направат максималниот профит на располагање. Сепак, да се однесувате како див во казиното нема да ве одведе никаде. Не мешајте ја внатрешната ароганција за лошо постапување со луѓето.

Ова е и за живот и за казино.

Masters Of Bankroll - Карактеристика на успешен коцкар

Професионалните коцкари се мајстори за управување со нивната банка. Банкар е пари чија цел е експлицитно за целите на коцкање.

Ова е бројката за неуспех на лута, па дури и на професионални коцкари. Претерано играње на нивната банка и принудување на финансиски проблеми.

Вообичаено, ова произлегува од фундаментална грешка во однос на износите што се обложуваат. Мора да се разберат нивните финансиски ограничувања, како и нивните ограничувања на капацитетот.

Совладајте го банкротот. Многу сте блиску до тоа да бидете професионален коцкар.

Заклучок

Ако сакате да го подобрите сопственото коцкање. Потоа земете ги предвид овие три дополнителни навики на професионалните коцкари. Не секој има менталитет да стане професионален коцкар.

Сепак, слично како козите од спортскиот свет, тоа е нешто што го развивате. Шампионите не се раѓаат пријателе. Тие се направени.

Еве уште 3 главни карактеристики што ги гледате како ги обвиваат сите професионални коцкари. Наскоро очекувајте го фајнл-форот.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести