Совети за онлајн казино: Како да играте одговорно во 2022 година

Вести

2022-01-24

Ethan Tremblay

Одговорното коцкање треба да биде меѓу новогодишните резолуции за играчите навлечени на коцкањето преку онлајн казино. Ова е храбар чекор имајќи предвид дека новите казина сè уште се зголемуваат. Така, дури и ако компулсивниот коцкар се самоисклучи од едно казино, тие сепак имаат други опции кога ќе се појави желбата за коцкање. 

Совети за онлајн казино: Како да играте одговорно во 2022 година

Зависност од коцкање често доведува до затегнати односи, индолентност, проблеми со менталното здравје, па дури и до криминал. Тоа, рече, секој ентузијаст за коцкање во казино треба да се разбуди како што започнува новата година. Па, како можат коцкарите да играат одговорно во 2022 година? Еве неколку совети.

Поставување буџет

Пред да удри во ново казино, играчите треба да одредат буџет за сумата што сакаат да ја потрошат. За жал, многу компулсивни коцкари губат повеќе отколку што можат да си дозволат само затоа што не успеваат да одредат буџет за коцкање. И не се работи само за одредување буџет; од суштинско значење е строго да се држите до него.

Поставување распоред

Покрај поставувањето буџет, од суштинско значење е да се постави распоред за коцкање. За разлика од традиционалните казина каде што играчите мораа да бидат физички во казиното, новите игри со онлајн казина може да се играат насекаде, дома, на работа, на училиште, па дури и додека патуваат. На играчите им одзема многу време кое инаку би можело да се искористи за други неопходни активности, на пример, работа. Тоа, рече, од клучно значење е да се постават временски ограничувања и да се држиме до нив.

Знаејќи кога да се оддалечите

Една работа за коцкањето е дека куќата секогаш победува. Ова е нешто што многу играчи не го разбираат. Следствено, тие завршуваат да ги трошат сите нивни пари со надеж дека ќе победат после секој пораз. Коцкарите во казиното секогаш треба да знаат кога да заминат. Поважно, тие треба да престанат да бркаат загуби.

Избор за самоисклучување

Познато и како доброволно исклучување, само-исклучувањето е местото каде што коцкарот избира да му престане сметката за коцкање и активноста на одреден период. Самоисклучувањето беше ефективно за многу коцкари кои не можеа да го контролираат својот нагон за коцкање. Иако можеби не е многу ефикасен, сепак е достоен потфат.

Одење Мали

Друг совет за одговорно играње во 2022 година е да вложувате мали облози бидејќи е помалку ризично. Иако приносите не се значителни, ставањето мали облози им дава на коцкарите повеќе време и шанси во казиното без да потрошат многу. На пример, ако играчот има 100 долари на сметката, подобро е да поставите облози од 10 долари наместо 50 долари.

Барање помош

Последниот совет е да побарате помош. Играчите кои мислат дека се зависници треба да побараат помош од блиското семејство или пријателите. Освен тоа, многу организации се насочени кон зависниците од коцкање, на пример, Националниот совет за проблеми со коцкање (NCPG) и Меѓународниот центар за одговорно игри (ICRG). Дополнително, играњето во онлајн казина кои се придржуваат до правилата и прописите за одговорно коцкање ќе придонесе многу за да им се помогне на коцкарите да играат одговорно.

Горенаведените совети се витални совети за одговорно коцкање во онлајн казина во 2022 година. Важно е дека играчите никогаш не треба да заборават дека коцкањето е забава. Никогаш не може да го замени училиштето или работата. Исто така, избегнувајте коцкање кога сте под стрес или пијани, бидејќи можеби нема да можете да донесувате рационални одлуки.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести