Како еволуираше индустријата за коцкање со текот на годините

Вести

2021-02-24

Коцкањето е популарна забава чие постоење датира од 100 година од нашата ера, во однос на тркалањето коцки и играњето карти. Оттогаш, индустријата за коцкање еволуираше неверојатно до модерните казина и онлајн обложувањето, благодарение на брзиот технолошки напредок.

Како еволуираше индустријата за коцкање со текот на годините

Хари Оџен, првиот човек за кој се верува дека заработил профит од обложувањето, работел во Њумаркет Хит кон крајот на 1700-тите. Со своето огромно искуство, тој почна да поставува шанси за коњски трки. Ова доведе до пронаоѓање на други игри. Сепак, беше донесен закон со кој се забранува коцкање со пари на јавни места, освен на тркачката патека во Њумаркет.

Легализација на коцкањето

Всушност, дури во 1961 година, коцкањето беше легализирано на јавниот простор. И штом играта стана легална, за само шест месеци беа отворени близу 10.000 продавници. Ова го иницираше гледањето на коцкањето како секојдневна активност и почна да расте во популарност.

Кон крајот на 1980-тите, технологијата почна да го зазема централното место, а продавниците сега можеа да прикажуваат нови трки за коцкање во продавниците, да воведат машини за овошје, компјутерски развиени трки и терминали за обложување со фиксни шанси. Ова продолжи до средината на 90-тите кога достапноста на интернет умерено порасна. Ерата на Интернет забележа значителна промена од физички казина кон онлајн казина.

Онлајн коцкање

Со порастот на достапноста на Интернет, засегнатите страни видоа можност да ја измислат индустријата за коцкање преку Интернет. Бројни компании ја искористија предноста и отворија страници на кои ентузијастите за игри можеа да создадат сметка и да се обложуваат на нивните омилени игри. И покрај тоа што физичките продавници нудат атмосфера на игри и социјално искуство, коцкањето преку Интернет продолжува да расте секоја измината година.

Всушност, казината исто така се префрлија на онлајн спектарот, при што повеќето куќи сега нудат игри базирани на веб. Новото онлајн казино игри подеднакво привлекува огромен број гејмери бидејќи е достапно во секое време, насекаде. Уште повеќе, ова донесе неколку банкарски методи на сликата, овозможувајќи им на гејмерите да ги депонираат и подигнат своите добивки.

Мобилна интеграција

Како што веќе може да се погоди, играњето на новите казина и другите игри на коцкање се случува на електронски уреди како што се телефони, таблети и компјутери. Како такви, компаниите ја видоа потребата да развијат апликации и веб-локации погодни за корисниците кои се компатибилни со дигитални уреди, со што игрите ќе се доближат до луѓето.

Ретко е да се видат гејмерите кои претпочитаат физичка обложувалница на казино наместо нова страница за казино. Вториот е лесно достапен и поудобен. Во секој случај, тој ќе продолжи да расте само во наредните години бидејќи дојде во време кога технолошките трендови како што се вештачката интелигенција, облак компјутерите и големите податоци се во пораст.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести