Дисекција на илегалната индустрија за коцкање преку Интернет

Вести

2022-03-21

Katrin Becker

Додека онлајн индустријата за коцкање продолжува да бележи експоненцијален раст, илегалното онлајн казино коцкање исто така напредува речиси исто толку. Многу сајтови, особено нови онлајн казина, се вклучат во една или повеќе малверзации кои претставуваат незаконитост.

Дисекција на илегалната индустрија за коцкање преку Интернет

Нелиценцирани против офшор нови онлајн казина

За жал, многу играчи не знаат дека се занимаваат со нелегално коцкање бидејќи целиот концепт на нелегално коцкање честопати е погрешно разбран поради една причина; постојат две нивоа на нелегално коцкање.

Нелиценцирани нови онлајн казина

На пазарот, многу нови онлајн казина работат без никакво лиценцирање или регулатива. Ова е голем ризик сега кога казиното или операторот не одговараат никому. Кога го барате најдоброто казино за приклучување, играчите мора секогаш да проверат дали казиното има лиценца. Лиценцата се прикажува на подножјето или во делот „За нас“ достапен на повеќето онлајн казина.

Значи, каква е вревата со нелиценцираните онлајн казина? Нема сомнение дека играњето во нелиценцирано казино носи многу ризици.

Прво, има многу измамници во дигиталниот простор. Повеќето бараат клучни лични информации, на пример, банкарски податоци и податоци за кредитна/дебитна картичка. Со лиценцирани казина, коцкарите можат да бидат сигурни дека сите нивни податоци се во сигурни раце. Овие казина ги обезбедуваат своите веб-локации користејќи ја најновата шифрирање од воено одделение и имаат јасна и искрена политика за приватност.

Друга причина да се избегнуваат нелиценцирани нови казина е тоа што не треба да им се верува. Лиценцираните казина се придржуваат до строгите политики и се проверуваат за да се уверат играчите дека компанијата може да плати добивки. Но, во случај на нелиценцирани казина, нема никакви обврски. Повеќето нелиценцирани казина бегаат со депозитите на играчите. Други ќе им ги ускратат на играчите нивните легитимни добивки.

Можеби најголемиот ризик од играње во нелиценцирани казина е манипулацијата. Во коцкањето во казино, правилото на палецот е дека куќата секогаш победува. Но, некои бескрупулозни оператори одат чекор понатаму и манипулираат со игрите во нивна полза. Повеќето од казина фатени како изневеруваат немаат лиценца. Како што рече, играчите треба да се погрижат новото казино на кое ќе им се придружат е лиценцирано и што е најважно, игрите се ревидирани за правичност.

Играње во офшор нови онлајн казина

Друга форма на нелегално коцкање е играњето во офшор онлајн казина. Во многу земји каде што коцкањето е нелегално, ентузијастите на казино имаат слобода - меѓународни онлајн казина. Иако владите можеби имаат целосна контрола врз локалните оператори, тешко е да се држат под контрола меѓународните оператори. Играчите сè уште ќе пристапуваат до офшор-страниците се додека имаат удобен метод за депонирање во казино што им одговара.

И покрај тоа што многу влади не се способни да ги гонат играчите кои се коцкаат во офшор онлајн казина, останува фактот дека коцкањето во офшор казина кога коцкањето е забрането е нелегално коцкање.

На крајот на денот, играчите сè уште ќе се коцкаат на нелиценцирани нови локации за казина и офшор казина. Најлошата опција е, се разбира, нелиценцираните казино сајтови - тие претставуваат најзначаен ризик. Но, барем има многу нови казино сајтови кои се лиценцирани од реномирана регулаторна власт за коцкање.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести