Бонуси за добредојде: Сè што треба да се знае

Вести

2021-06-08

Eddy Cheung

Онлајн коцкање е една од најбрзо растечките индустрии. Технолошкиот развој во мобилните уреди, доверливата интернет конекција и безбедните платформи за плаќање преку Интернет ги направија веб-базираните казина попопуларни од нивните колеги од тули и малтер. Како и кај секоја растечка индустрија, изборите со кои се соочуваат новите играчи може да бидат огромни. Бидејќи повеќето (ако не и сите) онлајн казина нудат бонус за добредојде, природата на овој бонус може да биде добар начин да се одреди најдоброто казино на пазарот.

Бонуси за добредојде: Сè што треба да се знае

Кои се бонуси за добредојде?

Онлајн казина отсекогаш нуделе бонуси за да привлечат нови корисници. На почетокот, тоа беше да се привлечат корисници кои беа навикнати на „традиционалното искуство во казино“. Како што онлајн коцкањето стана мејнстрим, бонусите се стратегија за привлекување и задржување на играчите во сè поконкурентна средина. Бонусите за добредојде се понуди кои се однесуваат на новите корисници. Растот може да се постигне само со зголемена база на корисници, поради што повеќето казина имаат некоја форма на бонус за добредојде. Бонусите за добредојде може да се групираат во две категории: бонуси за депозит и бонуси без депозит.

Бонуси за депозит

Бонусите за депозит се еден вид бонус за добредојде до кој можат да пристапат новите корисници кога ќе депонираат средства на нивната сметка во казино. Ова е најпопуларниот тип на бонус за добредојде бидејќи онлајн казината сакаат да ги поттикнат новите играчи да депонираат средства. Во повеќето случаи, бонус за депозит се применува како процент од депонираниот износ. Значи, ако казиното понуди 50% бонус за депозит и еден депонира 100 УСД, тие ќе добијат дополнителен бонус од 50 УСД што ќе се кредитира на нивната сметка. Утврдувањето на најдобриот бонус за депозит бара анализа на условите за бонус. Главните карактеристики вклучуваат:

  • Понуден процент Ова е најзабележлива карактеристика на бонус за добредојде. Со оглед на тоа што сите други фактори остануваат константни, играчите треба да одат во казино што нуди поголем процентуален бонус на нивниот депозит. Бонус за депозит од 100% нуди повисок износ на бонус од бонус од 50%.
  • Лимит Сите бонуси за депозит имаат горна граница. На пример, казиното може да понуди 100% бонус за депозит до граница од 200 долари. Ова значи дека ако играчите депонираат повеќе од 200 долари, нивните бонус средства се ограничени на 200 долари. Високите ролки имаат тенденција да претпочитаат повисоки тавани кога станува збор за лимитите на бонус за депонирање.
  • Услов за обложување Секој бонус има услов за обложување, ова ги поставува условите за тоа колку пати треба да се обложи износот на бонусот пред да може да повлече добивка. Се претпочитаат пониски барања за обложување бидејќи до добивките може да се пристапи во пократок временски период.
  • Бонус без депозит со бонуси без депозит, новите играчи можат да пристапат до нив без да депонираат никакви средства на нивната сметка. Тие обично се нудат како бесплатни вртења или бесплатни готовина. Со бесплатни вртења, новиот корисник може да ужива во слот игри со вистински пари без обложување. Бесплатната готовина му овозможува на корисникот да се обложи/обложи. Како и кај бонусите за депозит, најдобрите бонуси без депозит може да се одредат врз основа на нивната големина и условите за обложување.

Избор на најдобар бонус за добредојде

Најдобриот бонус за играч зависи од нивните специфични околности и стилот на онлајн коцкање. Ако сакаат да пробаат казино пред да вложат средства, тогаш треба да внимаваат на бонуси без депозит. Посебните играчи можеби се помалку заинтересирани за лимитите на бонус за депозит бидејќи не планираат да депонираат високи бројки.

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести