Зошто вашиот нов бонус за казино можеби не функционира

Бонуси

2022-03-29

Eddy Cheung

Една од најголемите предности на нови онлајн казина е дарежливите промоции во форма на бонуси за депозит, бонуси без депозит, враќање на готовина, програми за лојалност итн. Казино операторите им нудат на играчите овие бонуси за да стекнат нова база на клиенти и да ги задржат постоечките играчи. Но, што се случува кога овие бонуси не функционираат?

Зошто вашиот нов бонус за казино можеби не функционира

Понекогаш бонусот може да не е достапен. Постојат неколку причини зошто бонусот може да не успее. Подолу се најчестите причини и како да се реши проблемот.

Проверете ја подобноста за бонус

Првото нешто што треба да се провери кога бонусот не работи е подобноста. Новото казино може да има бонус за депозит или друга промоција, но не сите играчи може да ги исполнуваат условите. На играчите од некои земји не им е дозволено да ги бараат овие бонуси. 

Покрај подобноста на играчите, коцкарите треба да се погрижат да го користат бонусот за да се обложуваат на игри што ги исполнуваат условите. Некои казина нудат бонуси кои се применуваат само за одредени казино игри. Ова може да биде и причината поради која бонусот не работи.

Пријавете се

Кога станува збор за бонусите за казино, играчите можат да се одлучат за пристап до бонусите или да се откажат и да се коцкаат без бонуси. Ако играчите не го добијат бонусот, може да биде дека не се вклучиле во промоциите на казиното. Играчите можат да се логираат на сметката на казиното и да се упатат кон промоции за да дознаат дали се вклучиле.

Активирање

Многу нови онлајн казина автоматски им издаваат на играчите бонус по исполнувањето на прагот на промоцијата. Бонусот автоматски се кредитира на сметката на играчот. Меѓутоа, во некои онлајн казина, играчите треба да ги активираат бонусите со внесување на бонус кодот или купонот. 

Нема начин да ги барате понудите на казиното без бонус кодот. Значи, ако бонусот не работи, проверете дали е потребен бонус код за негово активирање.

Проверете го истекувањето

Колку и да звучи необично, бонусите имаат рок на траење. Операторот им дава на играчите временска рамка во која треба да го користат бонусот. Откако ќе помине ова време, бонусот повеќе не може да се користи. Тоа, рече, погрижете се да го искористите бонусот пред да истече времето. Деталите за истекување се детално опишани во правилата и условите за промоциите.

Не може да се повлечат добивките

Горенаведените се неколку причини зошто бонусот за казино не функционира. Што ако играчите не можат да ги повлечат своите добивки? Па, честа причина се барањата за обложување. 

Повеќето бонуси во казиното се обврзани со строги барања за обложување, кои мора да се исполнат прво пред да се повлечат добивките. За почеток, барањата за обложување, познати и како барања за играње, е бројот на пати кога коцкарите мора да играат преку пари од бонус пред да можат да ги повлечат своите добивки.

Завиткување

Тоа е тоа, луѓе, што да правите кога бонусот во ново казино не функционира. Ако ниту еден од горенаведените поправки не функционира, подобро е да се јавите во службата за поддршка на клиентите на казиното за понатамошно решавање проблеми или разјаснување. Играчите можат да ја посетат и страницата за промоции на казиното или делот ЧПП за повеќе увиди. Последната опција е префрлување на друго ново онлајн казино.

Најнови вести

Топ 3 добредојдени понуди за прв депозит во нови казина за корисници на виза картички
2023-09-06

Топ 3 добредојдени понуди за прв депозит во нови казина за корисници на виза картички

Вести