3 бакара математички правила што треба да ги знаете за да победите

Бакара

2021-10-14

Ethan Tremblay

Сè што се случува на масата бакара е определено со основни и фундаментални математички принципи. Шансите на раката на која се обложувате за победа се засноваат 100% на картите во чевелот. И со текот на времето, шансите секогаш функционираат точно како што треба да функционираат.

3 бакара математички правила што треба да ги знаете за да победите

Еве 3 факти за а бакара игра кои вклучуваат математика што можете да започнете да ја користите веднаш. Сите овие белешки на знаење ќе помогнат да ги подобрите вашите резултати на табелите.

# 1 - Baccarat Tie Wager Math

Секогаш кога користите математика за споредување коцкање игри или можности за обложување, најдобриот начин да ги споредите е да користите два проценти.

На пример, работ на куќата на облогот за вратоврска на масата за бакара е 14,36%. За да го добиете процентот на враќање на играчот, одземете 14,36% од 100%. Ова значи дека вратете се на играчот на нерешениот облог е 85,64%. Дали ова има смисла?

Од математичка гледна точка, облогот со вратоврска во бакара е толку лош што никогаш не треба да го постигнете без разлика на се. Шансите и приносите едноставно се премногу штетни за вашата банка. Овие математички принципи мора секогаш да бидат измерена компромис.

# 2 - странични облози и бакара

Страничните облози се забавните.

Нема да трошам многу време за да разговарам за сите можни странични опции за обложување на бакара. Тие се функционално бесконечни и подлежат на креативноста на вклучените.

Ако сакаме да го ставиме едноставно... секој страничен облог на бакара е дизајниран да има повисок раб и помал процент на враќање од облогот на банкар.

Ова значи дека нема страничен облог за бакара што некогаш треба да размислите да го направите. Математиката покажува дека сите достапни опции се полоши од облогот на банкар, и ова е сè што треба да знаете кога играте бакара.

# 3 - Корисна и потенцијално профитабилна математика за бонус на Baccarat

Играта е иста без разлика дали играте во казино во живо или во дигитално казино, но мобилни и нови онлајн казина понекогаш им даваат бонуси на играчите на бакара.

Знаете кој е раб на куќата за секој облог во бакара и знаете како да ја одредите вашата просечна загуба. Можете да ги користите овие информации за да ги споредите бонусите за бакара. Откријте колку треба да се обложите со секој бонус на бакара, а потоа одредете колку ќе изгубите играјќи толку.

Сега, погледнете го вкупниот износ на бонусот и споредете го со тоа колку ќе изгубите. Повеќето бонуси се дизајнирани така што ќе изгубите повеќе отколку што всушност вреди бонусот - ова е основната економија на коцкањето.

Заклучок

Без разлика како гледате на математиката, единствениот облог на бакара што некогаш треба да се направи е на раката на банкарот. Раката на играчот не е лоша во споредба со повеќето други казино игри. Но, тоа не е најдобрата опција на масата за бакара, па затоа не ја препорачуваме.

Математиката, исто така, јасно ја покажува најдобрата големина на облогот. Ако се обложите повеќе од најниската достапна сума, губите повеќе пари отколку што треба.

Еве 3 големи математички совети за Baccarat; и повеќе ќе бидат споделени наскоро!

Најнови вести

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови
2023-09-28

Прагматичното играње открива голем пад на бас врз основа на нејзината популарна серија на слотови

Вести